Наско Сираков сред учредителите на ново сдружение в помощ на Левски, ето с какви цели (СНИМКИ)


Наско Сираков сред учредителите на ново сдружение в помощ на Левски, ето с какви цели (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2968 0

Събитията около Левски в последните седмици не стихват. След напускането на Станимир Стоилов обстановката на "Герена" е още по-напрегната, а мажоритарният собственик Наско Сираков доста втвърди тона към всички, които го атакуват.

На днешната пресконферения той говори и за сдружението "Левски на левскарите", от което скоро няма да е част. "Това е провален проект, мой проект, а те от месеци се обръщат срещу мен. Обявих го преди две години и осем месеца още, че когато Левски си стъпи на краката да стане отбор на привържениците. Само че не да ми израждат тази идея и да се изтъпанят с лицата си седем човека в Управителния съвет, а "сините" фенове не могат да ги гледат", заяви Сираков.

Ново дружество в помощ за Левски

Изглежда обаче, че легендата на "сините" не се е отказал от подобен проект. Справка в търговския регистър показва, че на 23 март е учредено сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес клуб", като Наско Сираков и Даниел Боримиров са част от имената, подписали се за него.

Ето и част от това, което пише в документа, който е видим в търговския регистър:

"Днес, 23.03.2023 г, в 13:00 часа, в гр. София, ул. "Кукуш" №7 се проведе учредително събрание на сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб".

На учредителното събрание присъстват всички учредители на сдружението, пописали настоящия Учредителен протокол и приетия в настоящия протокол Учредителен акт, както следва:

1. Фондация "Спорт в България", представлявано от изпълнителния директор Вяра Йорданова Великова;

2. Наско Петков Сираков;

3. Даниел Боримиров Борисов;

4. Борислав Георгиев Георгиев;

5. Венцислав Георгиев Димитров;

Беше направено предложение за председател на Учредителното събрание да бъде избран Борислав Георгиев, а преброител Вяра Великова. Предложението е прието с единодушие от учредителите".

Като цели на въпросното дружество са изброени: "Да обедини привърженици на „Професионален Футболен Клуб Левски“; 2. Да подпомага „Професионален Футболен Клуб Левски“ в изплащането на задълженията му към Национална Агенция за приходите; 3. Да подкрепя и финансира при нужда „Професионален Футболен Клуб Левски“ във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на спортния клуб, както и да участва като акционер в него като закупи акции, съгласно решение на управителния орган; 4. Да създава нови възможности и търговски партньорства за своите членове". По-рано днес пък от сдружение "Левски на левскарите" отговориха на някои твърдения от пресконференцията на Сираков.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички