"Левски се намира в добра форма" - Емил Спасов сподели очакванията си за реванша с Апоел и коментира напускането на Ивелин Попов


"Левски се намира в добра форма" - Емил Спасов сподели очакванията си за реванша с Апоел и коментира напускането на Ивелин Попов
Снимка: Levski.bg

2489 0

Бившият атакуващ футболист на Левски Емил Спасов сподели очакванията си за реванша на "сините" с израелския Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

Първият сблъсък завърши 0:0, а вторият ще се проведе утре (17-и август) от 20:00 ч. на стадион "Георги Аспарухов".

"Надявам се Левски да се представи на добро ниво, както бе в първия мач в Израел. Плюс това футболистите ще имат гореща подкрепа от публиката, защото стадион "Георги Аспарухов" отново ще бъде препълнен. Има еуфория и оживление. Отборът играе най-добрия футбол в сравнение с предишните години", започна Спасов пред "Тема Спорт" и допълни:

"Може би изключението бе в последния мач срещу Ботев Враца. "Сините" разочароваха, но е нормално играчите да са малко отпуснати след силния мач срещу Апоел Беер Шева, да играят по-лежерно и да се пазят за реванша, защото е неприятно с контузиите, които се получиха. Трябва да се внимава, защото скамейката не е толкова дълга и липсват равностойни футболисти. Искрено се надявам играчите да са пределно мобилизирани и да се хвърлят, защото реваншът е изключително важен. Видяхте, че и явно умората е натежала в тима и се отложи следващата среща в първенството срещу Пирин Благоевград".

"Стигане до плейофите е крачка в развитието на отбора, вървене нагоре и трупане на самочувствие. След това идва престижът срещу Айнтрахт Франкфурт. Тежък жребий, защото германските отбори не подценяват никой. Единственият плюс е, че ще са изиграли само два официални мача, но не трябва да се заблуждаваме. Преди години и ние мислехме така за Щутгарт, но след това два пъти ги отстранихме. Нищо не се знае във футбола. Левски се намира в добра форма. Първо трябва да се отстрани Апоел, защото това сега е най-важният мач за тима, пък след това да се мисли за Айнтрахт", предупреди бившият играч на 26-кратните шампиони на България.

Емо Спасов каза няколко думи и за напускането на Ивелин Попов в посока Пловдив. Според него, футболистът е решил да смени обстановката, за да получава повече игрови минути:

"Предполагам, че с оглед на това, че не получава много игрово време, е решил да потърси отбор, където ще бъде повече на терена. Дано да има успех в Ботев Пловдив, след като треньорът Станислав Генчев го иска, нека да отиде и помогне. Нормално е да смени обстановката. Ивелин го познавам лично и сме близки. Доведох го в Левски на 12 години, когато бях шеф на школата. Прекрасен футболист. Да, вече е на 35 години и е в зенита на кариерата си, но има какво още да покаже", категоричен бе 6-кратният шампион на България.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само в SportLive! Войн Войнов: Шансовете на Левски да отстрани Апоел Беер Шева са 51%!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички