С два точни удара Левски сломи настървения Берое и изскочи на второто място в Първа лига


С два точни удара Левски сломи настървения Берое и изскочи на второто място в Първа лига
Снимка: levski.bg

6353 0

Столичният гранд Левски постигна трудна победа над Берое с 1:2 като гост в мач от плейофите на Първа лига. "Сините" взеха победата в Стара Загора с два точни удара в мача, като и двата бяха дело на Найджъл Робърта. 

Берое показа по-силна игра в мача, а играчите на Левски изглеждаха мудни, което може да се обясни с натоварената програма на отбора. "Зелените" обаче не успяха да спечелят мача, въпреки че Мартин Камбуров отново успя да вкара в мрежата на Левски, а пропуските пред вратата на "сините" се сипеха през целия двубой.

В този мач Левски изпрати Милан Миятович и Хали Тиам, които изиграха последния си мач за отбора, като Тиам дори бе с капитанската лента. С победата "сините" се изкачиха на второ място в Първа лига с 53 пункта - с една точка повече от ЦСКА. 

Коментар на Георги Тодоров след мача - четете тук

Коментар на Димитър Димитров след мача - четете тук

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на двубоя Берое се добра до отлична възможност за гол. Крум Стоянов бе изведен в наказателното поле на "сините" и опита удар към далечния ъгъл, който обаче премина встрани от целта. Малко по-късно две възможности се откриха и пред Мартин Камбуров, който не успя да се възползва от тях.

В средата на полувремето Левски поведе с първия си точен удар в мача. След изпълнение на аут футболистът на Берое Теди Мезаг допусна груба грешка при изнасянето на топката и я подари на Спиерингс. Нидерландецът веднага подаде към Найджъл Робърта, който с отлично движение се освободи пространство за стрелба и вкара в мрежата на Перниш - 0:1.

В 29-ата минута, след разбъркване пред наказателното поле на Левски, Ибрахима Конте успя да нанесе мощен удар към вратата на гостите, но топката прелетя на сантиметри от напречния стълб. Шест минути по-късно Берое стигна до изравнителен гол. Конте проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Мартин Камбуров успя да засече на втора греда в мрежата на Миятович - 1:1.

В следващите минути Левски се дръпна назад, а това позволи на Берое да зачести атаките към вратата на гостите. В 43-тата минута Камбуров се изнесе по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Туба нанесе удар с глава, преминал на сантиметри от страничния стълб на Миятович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Берое продължи да бъде по-опасният отбор на терена, като имаше предимство както по отношение на притежанието на топката, така и по отправени удари. Към 55-тата минута "зелените" имаха 15 удара към вратата на Миятович срещу само два за Левски.

Крум Стоянов от състава на Берое продължи да бъде много активен на терена, като създаде две опасни ситуации пред вратата на Левски, но без успех. В средата на полувремето Иван Минчев опита много опасен удар от дистанция, който придоби измамлива парабола, но Миятович все пак успя да избие в корнер.

В 72-рата минута, противно на показаното на терена, Левски отново излезе напред в резултата. "Сините" се възползваха от бърза контраатака, при която Деян Лозев пусна извеждащ пас към Робърта, а младият нападател се озова очи в очи с Перниш и не сбърка - 1:2.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Отборът на Левски се намира в серия от две поредни равенства, след като завърши последователно 1:1 с ЦСКА и 0:0 с Локомотив (Пловдив). Сега обаче "сините" ще търсят задължителен успех, с който да се изкачат до втората позиция и да се доближат до място, което дава право на участие в европейските клубни турнири.

Това е възможно, след като два от претендентите ЦСКА и Славия завършиха 0:0 в среща от кръга, докато "смърфовете" решиха да пестят сили за финала с "армейците" за Купата на България и бяха разгромени от шампиона Лудогорец с 6:1.

Берое ще играе в тези плейофи наглед само за имиджа си, тъй като трудно би се добрал до някое от местата, които дават право на участие в Лига Европа. Заралии за на 6-ото място с 43 точки - 7 по-малко от днешния им опонент - Левски.

Треньорът на отбора от Стара Загора - Димитър Димитров призна преди двубоя, че ще разчита на опитния таран в нападението Мартин Камбуров, който неведнъж е наказвал "сините" в своята кариера.

СЪСТАВИ:

Берое: Перниш, Мезаг, Цветков, Макоута, Фал, Конте, Фортадо, Стоянов, Туба, Минчев, Камбуров

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Райнов, Найденов, Димитров, Юруков, Паулиньо, Тиам, Спиерингс, Робърта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички