Русия обмисля да създаде нов футболен турнир, от България ще покани Левски


Русия обмисля да създаде нов футболен турнир, от България ще покани Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски, Getty Images

10557 0

Все повече идеи за регионално първенство, което да включва български отбори, се зараждат в съседни нам футболни федерации. Този път новината идва от Турция и разкрива, че Русия се кани да създаде лига с участието на източноевропейски, южноевропейски и турски клубове.

Русия е "на зор" заради войната

Русия, както е известно, бе изхвърлена от евротурнирите и международните състезания заради започнатата от нея война в Украйна. Сега генералният секретар на Руския футболен съюз - Николай Граматиков, разкрива, че се мисли за създаването на алтернативна лига на турнирите на УЕФА.

Всичко е на ниво идея и запитване засега

Засега в този турнир са предвидени да участват клубове от Русия, Турция, Гърция, Хърватия, Румъния, Азербайджан, Сърбия и България. Според турския fotospor.com вече са установени контакти с някои отбори от изброените страни. Те са били попитани дали ще участват в тази лига, ако бъде създадена. Твърди се, че идеята е била "възприета".

Левски е избраникът от България?

"Няма ясни планове или проекти. Само на ниво идея. Разглежданите отбори са ЦСКА, Спартак, Локомотив и Зенит от Русия, Панатинайкос, АЕК и ПАОК от Гърция, Динамо Загреб от Хърватия, ФКСБ от Румъния, Партизан и Цървена звезда от Сърбия, Левски от България, Карабах от Азербайджан, Трабзонспор от Турция", пише fotospor.com. За създаване на подобен турнир, но без Русия, заговориха и от Унгария неотдавна. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички