С 3 попадения и обрат: Левски би Рига и ще се завърне в България подобаващо (ВИДЕО)


С 3 попадения и обрат: Левски би Рига и ще се завърне в България подобаващо (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

3760 0

Родният гранд Левски успя да победи с 3:1 латвийския Рига в последната си контролна среща от подготвителния лагер в Белек, Турция. "Сините" се добраха до победата, след като изоставаха с 0:1 в резултата. В герои за тима на Николай Костов се превърнаха тримата голмайстори Марин Петков, Рикардиньо и Джевад Ел Джемили.

Левски завърши лагера в Турция с победа

Двубоят за "сините" започна трудно, след като в шестата минута отбраната на родния гранд изпусна Райвис Юрковскис, който откри резултата за латвийците. В 21' обаче Марин Петков успя да изравни, възползвайки се от чудесен пас на Рикардиньо. Самият бразилец осъществи обрата, разписвайки се от дузпа минута преди почивката. Крайният резултат обаче бе оформен от Джевад Ел Джемили, който се възползва от пробойна в противниковата отбрана и вкара за 3:1.

По този начин приключва и зимната подготовка за "сините", които много скоро ще се приберат в България. Като тегли чертата Левски се поздрави с 4 победи и допусна 4 поражения на турска земя. Най-престижния успех бе срещу Динамо Киев, който бе победен от родния гранд с 1:0.

В първия мач от подновяването на Първа лига възпитаниците на Николай Костов ги очаква трудно гостуване на Пирин в Благоевград. Двубоят е на 17 февруари (събота) с начален час 17:15.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна спокойно, но в шестата минута отбраната на "сините" се пропука. В шестата минута Цунами оваканти своята зона и топката достигна до бързия Райвис Юрковскис, който се озова очи в очи с Пламен Андреев и вкара за 1:0. Три минути след това "сините" изпълниха късо ъглов удар, а впоследствие Фабио Лима центрира. С топката игра Марин Петков, който обаче не успя да я насочи достатъчно добре с глава.

В 21-ата минута Левски изравни. Ел Джемили и Рикардиньо комбинираха добре. Вторият пусна топката към нахлуващия в наказателното поле Марин Петков, а българският национал се разписа, за да изравни за 1:1.

В 30-ата минута "сините" направиха още едно чудесно нападение. Футболистите на Николай Костов организираха нападение, което завърши с удар на Келиан ван дер Каап, който обаче от близка дистанция не успя да преодолее Нилс Пуриус. 5 минути по-късно Ван дер Каап се хвана за дясното рамо. Защитникът получи медицинска помощ, а до смяна не се стигна. В 44-ата минута бе извършено нарушение срещу Рикардиньо в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Бразилецът взе топката и не сгреши от 11 метра за 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за "сините". В 49-ата минута Джавад ел Джемили се възползва по най-добрия начин от грешка на защитник на Рига. Нгом не успя да си поеме добре топката и я изгуби. Тя се озова в краката на футболиста на Левски, който с хубав и плътен удар наказа за 3:1.

В 64-ата минута Цунами направи типичния си пробив отляво и центрира добре. Той прати топката към Марин Петков, който обаче не успя да нацели добре топката и я прати над напречната греда.

В 83-ата минута Манкенда бе изпуснат от "синята" отбрана и успя да се справи с влезлия като резерва Божилов по десния фланг, след което пусна остър пас в наказателното поле. Там пък Луис Белико опита триково с пета да отбележи, но топката премина встрани от вратата.

СЪСТАВИ

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиан Димитров, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 11. Джавад Ел Джемили, 10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Фабио Лима, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Рига: 16. Нилс Пуриус – 23. Едуардс Даскевикс, 33. Киркс Илсинс, 3. Ел Бакир Нгом, 13. Райвис Юрковскис – 14. Хървойе Бабец, 11. Гонсало Мускиа – 24. Луис Белико, 93. Камело Нгуена, 8. Милош Йойич – 18. Марко Регза

Левски - Рига по ТВ: Къде да гледаме проверката?

ПРЕДИ МАЧА

Резултатите на Левски до момента:

  • 17.01. Левски 2:3 Вашаш
  • 21.01. Левски 1:2 Олександрия
  • 23.01. Левски 1:2 Дукажини
  • 24.01. Левски 2:0 Тузла Сити
  • 30.01. Левски 0:3 Баник Острава
  • 2.02. Левски 1:0 Динамо Киев
  • 3.02. Левски 2:1 Шахтьор Донецк U19

Резултатите на Рига до момента:

  • 25.01. Рига 3:1 Емирейтс Клуб
  • 28.01. Рига 2:0 Жонбук

Левски срещу Рига

  • 22.01.2023 г. Левски 3:2 Рига (приятелски мач)
  • 25.01.2023 г. Левски 2:0 Рига (приятелски мач)

Информация за Рига:

Клубът е основан през 2014-а година и се състезава във Висшата лига на Латвия.

Три пъти е ставал шампион на страната - 2018, 2019 и 2020-а, като печели на два пъти и Купата - 2018 и 2023-та.

Най-високото постижение на Рига в европейските клубни турнири е достигането до третия квалификационен кръг на Лига Европа през сезон 2020/21, както и в Лига на конференциите през настоящия 2023/24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички