Скрито оръжие и явен проблем: Какви са силните и слабите страни на Лудогорец след лагера в Турция?


Скрито оръжие и явен проблем: Какви са силните и слабите страни на Лудогорец след лагера в Турция?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2039 0

Лудогорец има своето скрито оръжие преди подновяването на сезона у нас и в Европа. Разградчани крият коз, който може да изиграе лоша шега на всеки, който го подцени. Те обаче, както всеки друг отбор, показаха и слаби страни по време на зимния си лагер в Турция.

Какво демонстрираха "орлите" през подготовката си?

С оглед на всички останали, възпитаниците на Георги Дерменджиев видимо изглеждаха като най-подготвения тим през паузата. Те постигнаха 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в контролите си до момента. 

Още: Да му мисли Лудогорец: Сервет плаши "орлите" с внушителна серия

Важен да се отбележи е фактът, че Лудогорец първи реализира попадение във всеки един от петте си приятелски мача. Още по-любопитно е, че във всеки от тях родният гранд реализираше попадение преди 15-ата минута.

6 от 11-те гола или повече от половината паднаха в първата третина от първото полувреме на всеки двубой, отчита "Тема Спорт". 9 от тях пък биват вкарани още през първата част.

Единствено изключение правят попаденията на Рик Джонатан, който на два пъти се разписа в заключителните минути на мачовете с Ракув и Сигма Оломоуц.

Още: Лудогорец "намекна" на феновете си да се активизират за най-важното

В какво се дъни Лудогорец?

Докато в предни позиции "орлите" впечатляват, отзад положението не е толкова цветущо. "Зелените" едва веднъж запазиха мрежата си "суха". Това се случи при успеха с 3:0 над Олимпия Любляна.

Друга несигурност, която разградчани демонстрираха през подготовката си, е липсата на изчистена стартова единадесеторка. Само на четирима от играчите Георги Дерменджиев заложи във всичките 5 контроли. Това са Педро Нареси, Тодор Неделев, Рик Джонатан и Спас Делев.

Наставникът заложи на общо 25 различни футболисти в Турция, като над 3/4 или 19 от тях бяха чужденц. Българите от своя страна бяха шестима.

Още: Левски и Лудогорец с рекордни печалби от зимни трансфери, ЦСКА все още изостава

Bird разследва връзка между Кирил Домусчиев и Кирил Петков: Цял проект + имот за половин милион?

Дерменджиев със странен отговор дали иска играчи на ЦСКА - каза и говорил ли е с Ел Маестро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички