Босът на Ференцварош ще възражда идеята за Балканска лига, вълнува се от мачове с Лудогорец


Босът на Ференцварош ще възражда идеята за Балканска лига, вълнува се от мачове с Лудогорец
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

13095 0

Помните ли идеята за Балканска футболна лига? Е, тя отново е на дневен ред. Поне така каза президентът на унгарския Ференцварош - Габор Кубатов.

Проектът се възражда от Будапеща

Хърватският "Index" пише, че в Унгария се ражда инициатива за създаване на регионално футболно състезание. Турнирът ще бъде кратък - около месец, и няма да пречи на вътрешните първенства. Вместо това той ще допринесе за финансовото благосъстояние на клубовете в региона.

Още: Георги Дерменджиев смъмри младите в Лудогорец след загубата от Теплице

Унгарската федерация е съгласна за кратък турнир

"Имаме същия проблем като България - гледат ни само у нас"

"Ние сме на малък пазар от десет милиона души. Водещите световни отбори имат бюджети от един милиард евро. Нашият бюджет е 50 милиона евро и това ни ограничава. Трудно ни е да привлечем спонсори, защото сме на малък пазар, а мачовете се гледат по телевизията само у нас. Мисля, че всяка страна на Балканите има същия проблем, България и Румъния имат същия проблем. Чехите и словаците също", каза Кубатов в интервю за унгарския "Infostart".

Лудогорец е по-атрактивен от Левски и ЦСКА?

Още: Теплице шокира Лудогорец чрез обрат и прекрати успешната му серия

Клубният шеф обаче разгневи феновете на Левски и ЦСКА, споменавайки, че атракция за унгарските тимове ще бъде да играят с хегемона Лудогорец. "Имаме нужда от по-голям пазар. Решението е да организираме кратки турнири в нашия регион и най-добрите отбори ще се класират за плейофите. Помислете само, ако играем с Цървена Звезда, Динамо, Лудогорец, Стяуа, Слован... Това ще бъдат мачове с различна атмосфера", каза Кубатов.

Босът на Ференцварош заяви, че идеята има подкрепата на унгарската федерация и че УЕФА по-рано е обмисляла създаването на такава лига. Според него бъдещият турнир няма да застраши провеждането на вътрешните шампионати.

Скаутите пристигат в България?

"Състезанието ще продължи само месец и няма да унищожи унгарското първенство, защото то също е много важно. Тогава бихме могли да подобрим качеството на футбола. Ще бъдем по-конкурентоспособни на пазара, всички скаути ще дойдат тук и ще гледат висококачествени мачове", завърши той. Според сръбската федерация мачовете с българи няма да са атрактивни за феновете им.

Още: Идеята за Балканска лига става все по-реална

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички