Първа реакция от БФС след "синия" бунт: Обясниха на Левски защо не е прав да протестира


Първа реакция от БФС след "синия" бунт: Обясниха на Левски защо не е прав да протестира
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3387 0

Председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз - Юрий Кучев, даде интервю пред "Sportal", в което коментира декларацията на Левски, с която бе свалено доверието от Борислав Михайлов.

Той изрази съмнение, че написаното е дело на ръководството на "сините" и заяви, че то "всъщност показва грубо незнание как работи" ДК:

"Тази декларация на Левски доста ни изненада. Лично аз считам, че тя не би изхождала от ръководството на ФК Левски, защото там има доста спортни деятели и мисля, че трябва да знаят какви са правилата и какъв е редът, когато се налагат дисциплинарни наказания. Декларацията, в този ѝ вид, всъщност показва грубно незнание как работи Дисциплинарната комисия. Това не е характерно за хора, които се занимават с футбол от дълги години", започна Кучев и след това поясни защо клубът не е бил запознат предварително с доклада на длъжностното лице от мача Левски - ЦСКА:

"Никога в БФС не се е предоставяла информацията от докладите на длъжностните лица преди провеждането на заседанието на ДК. По този начин се предпазват длъжностните лица от външна намеса. Никога не е имало предварително запознаване с доклада. След като мине заседанието на комисията, тогава евентуално биха могли желаещите да се запознят с доклада. Невъзможно е да се предостави тази информация предварително", категоричен бе той и разкри, че Левски е получил разрешение да има свой представител на заседанието на ДК, но в крайна сметка не се е появил никой от "Герена":

"В понеделник администраторът на Левски се е обадил в комисията и е помолил да бъде разрешено представител на Левски да присъства на заседанието. Няма такава практика, но в крайна сметка решихме да изслушаме представител на Левски. Аз дадох съгласието си такъв да присъства. На това заседание представител на Левски не дойде и не получихме писмен документ. Така че тези упреци, че сме попречили, не е вярно".

"Не мога да кажа, че не е притеснително, но се надявам, че има разум. Проблемът е, че не си говорим, а се действа първосигнално. Нивото на тази декларация е много ниско. Администраторът на отбора се обажда, има питане, разговаряме. Дадохме съгласие да присъства на заседанието, а в крайна сметка никой не дойде".

Причина за затварянето на стадион "Георги Аспарухов" за 1 мач стана раненият човек от щаба на ЦСКА, а в декларацията си "сините" питаха защо "Българска армия" не е била затворена по същия начин, след като се случиха инцидентите на ЦСКА - ЦСКА 1948 по-рано през сезона. Юрий Кучев обясни, че по правилник подобни наказания се налагат, когато хвърлен предмет докосне длъжностно лице, а представителите на клубовете в ложите не следва да се броят за такива:

"Делегатът на срещата е описал по минути какво се е случило. Каквито и мотиви да има насреща, аз трудно бих приел нещо друго. Хвърлянето на бомбичка е равносилно на престъпление. Доказано е, че е ранено служебно лице. В правилника всичко е описано".

"ДК наложи наказание на ЦСКА, но няма предвидено лишаване от домакинство в този случай. Имаме при случаите с хвърлен предмет, който е докоснал длъжностно лице. Представители на клубовете не са такива. Това е съществената разлика", уточни Кучев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Феновете на Левски ще се сблъскат с охраната на стадиона и органите на МВР. Кой печели от това?"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички