Левски се отърси от куриозен автогол и отново нокаутира ЦСКА! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Левски се отърси от куриозен автогол и отново нокаутира ЦСКА! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: LAP.bg

33321 0

Левски успя да победи ЦСКА с 2:0 на стадион "Васил Левски" в най-голямото дерби в българския футбол. С две късни попадения на Илиян Стефанов и Уелтън "сините" пречупиха "червените" в дербито от 11-ия кръг в Първа лига и записаха втори пореден успех над този съперник след спечеления финал за Купата на България през месец май. 

Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха много агресивно срещата, но първи изостанаха в резултата, след като си вкараха комичен автогол. В опит да изчисти топката Хосе Кордоба уцели вратаря Пламен Андреев за куриозен гол във вратата им (ВИДЕО), но за късмет на "сините" попадението бе отменено за много тънка засада в хода на атаката.

Този автогол, макар и отменен, сякаш повлия на представянето на Левски, което спадна в следващите минути. До края на първата част ЦСКА стигна до още един страхотен шанс за гол след мощен удар на Джонатан Линдсет в гредата (ВИДЕО)

Втората част започна накъсано и с много нарушения в средата на терена, а футбол почти "не се игра" до 70-ата минута заради чести спирания на играта. В 78-ата минута обаче Левски излезе напред в резултата след гол на резервата Илиян Стефанов. ЦСКА веднага се впусна в атака, но четири минути по-късно "сините" ги наказаха с мълниеносна контраатака и гол на Уелтън, който се възползва от перфектна асистенция на Роналдо.

В края на мача ЦСКА остана с човек по-малко на терена, след като Иван Турицов удари с ръка противник в лицето. Първоначално главният арбитър му показа само жълт картон, но след това ВАР се намеси и българският национал бе изгонен с директен червен картон.

Това бе шеста победа за Левски през сезона, като тимът събира 18 точки след осем изиграни мача. "Сините" заемат осмо място и са на четири точки от втория в подреждането ЦСКА, който има 22 пункта и е с мач повече. За "червените" това бе първа загуба през сезона. В следващия кръг ЦСКА е домакин на Пирин, докато Левски гостува на Берое.

ДЕРБИТО ЛЕВСКИ - ЦСКА В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Отзиви след дербито Левски - ЦСКА:

Героят на Левски отсече: Няма кой да ни победи!

Мъри Стоилов посочи на какво ЦСКА е нямал отговор срещу Левски

Саша Илич се поклони на Левски и попиля от критики ЦСКА

Наско Сираков: Ако няма съдийски аванти, Левски ще е без загуба

РАЗВОЙ НА ДЕРБИТО ЛЕВСКИ - ЦСКА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна срещата по-уверено и с повече агресия в действията си, като съумя да притисне ЦСКА пред вратата на Густаво Бусато. "Сините" организираха няколко атаки, които обаче завършваха безуспешно заради лоши отигравания в заключителната фаза. В 10' Уелтън преодоля Иван Турицов, намери Ивелин Попов, а той изведе Роналдо на чиста позиция за стрелба. Нападателят на Левски веднага опита удар, който обаче бе спасен с крак от Густаво Бусато.

Три минути по-късно Филип Кръстев нахлу много опасно в наказателното поле на ЦСКА, но подаването му не намери негов съотборник, тъй като никой от играчите на "сините" не се бе открил. В 17-ата минута обаче ЦСКА стигна до гол с първата си по-опасно контраатака в мача. Лазар Туфегджич бе изведен сам срещу Пламен Андреев, но се забави с удара. Топката все пак мина зад гърба на Андреев, а Хосе Кордоба опита да изчисти, но вместо това прати кълбото в тялото на вратаря за нелеп автогол (ВИДЕО). "Сините" се спасиха, след като ВАР отмени гола за минимална засада на Туфегджич.

В 28-ата минута ЦСКА стигна до още едно много добро положение за гол. След центриране от пряк свободен удар топката бе изчистена от наказателното поле, но попадна на крака на Джонатан Линдсет. Той веднага опита удар от воле, който се насочи към ъгъла на вратата, но се удари в страничната греда (ВИДЕО). Секунди по-късно пък Уелтън излезе очи в очи с Густаво Бусато и опита удар, но не успя да вкара от малък ъгъл, а Роналдо пък не съумя да засече топката от непосредствена близост до голлинията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по-разпокъсано след няколко по-груби нарушения от играчи на ЦСКА в средата на терена. Футболистите на Левски се поизнервиха и се стигна до конфронтации между част от играчите, но без сериозна ескалация на напрежението. Станимир Стоилов пръв прибегна към резервната си скаймека, като в 58-ата минута реши да включи в игра Илиян Стефанов, който зае мястото на Филип Кръстев.

Четири минути по-късно и Саша Илич извърши първата си смяна, включвайки Браян Морено на мястото на Лазар Туфегджич. Секунди по-късно стадион "Васил Левски" бе замъглен от огромен облак от дим, предизвикан от привърженици на трибуните, а мачът бе временно прекъснат, докато се подобри видимостта на терена.

Едва в 70-ата минута се стигна до голова ситуация, след като Ивелин Попов стреля опасно от пряк свободен удар, но Густаво Бусато спаси. ЦСКА отвърна с мълниеносна контраатака, която обаче не завърши по желания начин. В 78' Левски успя да открие резултата. Ивелин Попов подаде към Илиян Стефанов, който нахлу към наказателното поле. Защитник на ЦСКА изрита топката, но след това Юрген Матей неволно върна кълбото обратно при Стефанов, който веднага се възползва и вкара - 1:0!

Притиснат от времето, ЦСКА веднага се впусна в атака, а Левски това чакаше. В 82-ата минута "сините" успяха да отнемат топката в средата на терена и да подхванат бърза контраатака чрез Роналдо по десния фланг. Бразилецът пусна извеждащо подаване по конец за сънародника си Уелтън, който с хландокръвен удар прати топката покрай Густаво Бусато за 2:0!

В самия край на мача ЦСКА остана и с човек по-малко на терена, след като Иван Турицов необмислено удари с ръка в лицето противников играч. Главният арбитър първоначално му показа жълт картон, но ВАР преразгледа ситуацията, а след това съдията смени решението си и изгони футболиста на ЦСКА с директен червен картон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Краев, Кръстев, Миланов, Уелтън, Роналдо, Попов

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Матей, Де Нойер, Юга, Вион, Гарсес, Линдсет, Туфегджич, Бамба

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Особено големия заряд, който носи дербито между двата столични гранда определено оставя феновете със затаен дъх до самия край на срещата. 

Левски може да притежава известно самочувствие заради спечеления финал за Купата на България миналия сезон срещу същия съперник. От тогава "сините" бяха в подем, който обаче изглежда се срина след отпадането от Хамрун в Лига на конференциите. Също така футболистите на Станимир Стоилов допуснаха и шокираща загуба от Локомотив София в последния кръг на първенството. 

ЦСКА, от своя страна, са в серия от 3 поредни победи в Първа лига, като "армейците" успяха да обърнат ЦСКА 1948 и да обезвредят Славия. Въпреки много скандали и разделения между феновете, "червените" със сигурност ще излязат силно амбицирани за спечелване на срещата. За това ще помогне и силната селекция, която Саша Илич направи през летния трансферен прозорец. 

За главен съдия на срещата е назначен Драгомир Драганов, а негови асистенти ще бъдат Димо Вълчев и Христо Хаджийски.

Къде да гледаме Левски - ЦСКА по ТВ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички