Даниел Боримиров: Левски диша във врата на Лудогорец, спонсорите са в изчаквателна позиция


Даниел Боримиров: Левски диша във врата на Лудогорец, спонсорите са в изчаквателна позиция
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7587 0

Бившият футболист на Левски и настоящ шеф на Управителния съвет на "сините" - Даниел Боримиров, даде интервю за предаването "Домът на футбола" по "Diema", в което коментира победата срещу ЦСКА, конкуренцията с Лудогорец и финансовата ситуация на "Герена":

"Много приятна седмица за Левски и за привържениците на Левски. Мисля, че изиграхме много добър мач. Видяхме доминиращ Левски, каквато е целта на ръководството. Това е пътят. Надявам се и занапред Левски да играе такива мачове. Ние върнахме с играта си публиката на стадиона", започна той и след това оцени работата на старши треньора:

"Разбира се, че Станимир Стоилов е един от главните виновници за това, което се случва в отбора. Знаехме след загубата от Локомотив София какво ни очаква следващата седмица. Подходихме сериозно към този мач и всички останахме доволни. Отдавна не бяхме виждали Левски да е толкова доминиращ над ЦСКА. Начинът, по който Левски започна мача, с преса от първата минута и незнанието на ЦСКА как да излезе от тази ситуация, показва, че ние вървим по правилен път".

"При ЦСКА настроението е минорно. Знам аз как съм преживявал загубите. Всеки един оценява, че в момента Левски е по-добрият и по-класен отбор, въпреки парите, които се дават в ЦСКА. Не бих желал да коментирам ЦСКА. Ние си гледаме нашия клуб. Винаги има значение броят на българите в дербито. Всеки един българин знае какво е дерби между Левски и ЦСКА", каза още Боримиров и изрази мнение, че Левски вече "диша във врата на Лудогорец", но:

"Игрово не сме много далеч от Лудогорец. Показахме го в мачовете помежду ни. Левски диша във врата на Лудогорец. Ние обаче разполагаме с определена бройка футболисти. На този етап не можем да си позволим лукса да имаме 25-26 футболисти като Лудогорец. Ние имаме възможност за 14-15-16 играчи, които да ги въртим. Ще опитаме да спрем хегемонията им. Първо искаме клубът да се стабилизира финансово, а след това да надграждаме".

Шефът на УС разкри, че се търсят активно нови спонсори, но икономическата и политическата ситуация в България затрудняват този процес:

"Всеки един в клуба работи по привличането на спонсори. Аз съм имал доста срещи със сериозни хора. Виждате икономическото положение в страната. Повечето хора искат да изчакат да видят дали ще успее да се състави нормално правителство. На този етап хората са в изчаквателна позиция".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Футболен агент посочи 'единствената вина' на ръководството на ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички