"Феновете на Левски ще се сблъскат с охраната на стадиона и органите на МВР. Кой печели от това?"


"Феновете на Левски ще се сблъскат с охраната на стадиона и органите на МВР. Кой печели от това?"
Снимка: Levski.bg

1812 0

Юрий Кучев - председател на Дисциплинарната комисия към БФС, заяви твърдо, че наказанието на Левски за един мач без публика няма да бъде отменено и призова "сините" "да не си вкарват отбора в приключения":

"Решението ни няма да бъде отменено. Призовавам Левски да не си вкарват отбора в приключения. Така или иначе наказанието ще бъде изтърпяно. Ако решението не бъде изпълнено сега за мача с Ботев Пловдив, то ще бъде изпълнено на по-късен етап. Освен това ще има и санкции заради неспазване - може да се отнемат точки, изваждане от групата. Може да стане по-лошо. Не само че ще бъде изтърпяно това наказание, но ще се случат и други санкции заради неизпълнението му", обясни Кучев пред "Sportal" и допълни, че "сините" запалянковци ще се сблъскат с охраната на стадиона и органите на МВР, ако се опитат да влязат на "Георги Аспарухов":

"Феновете на Левски ще се сблъскат с охраната на стадиона и органите на МВР. Кой печели от това? Това може да доведе до грозни сцени и по-тежки санкции. Отборът е наказан заради поведението на публиката. Футболистите не са виновни за това. По този начин се наказва публиката, за да ѝ се покаже, че това поведение няма място по стадионите. Може декларацията да е емоционално решение, но нека надделее разумът. Няма нужда от това излишно напрежение и тази конфронтация", категоричен бе той.

"Много години получавам заплахи от всякакво естество. Ако се страхувате от мечки, няма да ходите в гората. Не считам, че сме направили нещо нередно. Считам, че си вършим работата и задачите добросъвестно. Всеки един от комисията е доказан професионалист в своята област".

"Не мога да кажа какво ще се случи. Иска ми се да надделее разумът в Левски. Ако сгрешиш, е по-добре да си признаеш грешката. По-добре да се направи този компромис, отколкото да се противопоставят невинни хора едни срещу други. Когато се приканва към безредици, трябва да бъде ясно какво ще се случи след това. Кой ще носи отговорност? Със сигурност няма да е БФС. Ще носи този, който е приканил тези хора към неподчинение. Това води до анархия и разруха. Идеята на тези правилници и комисии е да има ред. Ние сме приложили нормата, а всеки трябва да понесе отговорността на собствените си постъпки. Все ми се струва, че разумът ще надделее", изрази увереност председателят на ДК към БФС.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Първа реакция от БФС след "синия" бунт: Обясниха на Левски защо не е прав да протестира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички