С човек по-малко Левски сложи край на черна серия срещу Лудогорец и изпрати Николай Михайлов и Николай Костов подобаващо (ВИДЕО)


С човек по-малко Левски сложи край на черна серия срещу Лудогорец и изпрати Николай Михайлов и Николай Костов подобаващо (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4468 0

Левски  сложи край на сезон 2023/24 с победа в последния 35-и кръг над Лудогорец у дома с минималното 1:0 и с човек по-малко на "Герена".

В герой за "сините" се превърна Фабио Лима, който отбеляза единствения гол в 47-ата минута, възползвайки се от пробойна в отбраната на Лудогорец. "Сините" обаче бяха принудени да доиграят мача с човек по-малко, тъй като в 85' Асен Чандъров бе изгонен с директен червен картон, малко след като нацели гредата.

С победата над Лудогорец Левски слага край на черна серия от 24 мача без победа в първенството - цели 7 години (16 успеха за разградчани и 8 равни).

По този начин "сините" завършват сезон 2023/24 на четвъртото място с актив от 64 точки, но няма да играят бараж за влизане в Лига на конференциите. Шампионът Лудогорец пък приключва сезона с 82 пункта на сметката си.

Припомняме, че това бе последен мач като активен футболист за стража Николай Михайлов, а наставникът на "сините" - Николай Костов, също се сбогува с клуба.

Развой на Левски - Лудогорец

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 13-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира меко отдясно, като Марин Петков нанесе удар, който бе блокиран, Фабио Лима отправи добавка, но в аут. В заключителните секунди на 13' Николай Михайлов бе заменен по план от Пламен Андреев. Двата отбора му направиха шпалир, а феновете скандираха името му, то даде капитанската лента на Цунами и подобаващо бе изпратен в последния си мач с екипа на Левски. Капитанът на Левски мина на обиколка през всички сектори, за да поздрави привържениците на Левски. Някак символично започнаха и скандирания "Пламен Андреев", символизиращи предаването на щафетата.

В 18-ата минута се стигна до първи шанс за гостите. Спас Делев проби отдясно, а Ван Дер Каап сгреши и подари топката на Гонсалвеш. Той стреля от движение, но неточно.

Марин Петков направи хубав пробив отляво в 32' и подаде на Рикардиньо, който нанесе удар от движение от границата на вратарското поле, но в корнер. След това се стигна до заучено изпълнение, Марин Петков нанесе удар по диагонал, но в аут. В 40-ата минута Спас Делев опита да изненада Пламен Андреев с удар от дистанция по диагонал, като стражът на "сините" изпита леки колебания, но от втория опит успя да улови топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира фантастично за Левски! В 47-ата минута Фабио Лима получи прекрасно извеждащо подаване и се озова очи в очи с Дамян Христов и нанесе удар в близкия ляв ъгъл, а с помощта на страничния стълб топката се озова в мрежата на Лудогорец - 1:0.

3 минути по-късно Йоан Йорданов бе изведен сам срещу Пламен Андреев. Той имаше вдясно свободен Спас Делев, но се засуети, реши да завършва сам и пропусна.

В 57-ата минута Джавад Ел Джемили стреля, но ударът му бе спасен от Дамян Христов. Последва добавка от Марин Петков, но тя се оказа неточна.

В 84-ата минута влезлият като резерва Асен Чандъров имаше отличен шанс за гол. Той се озова сам на границата на наказателното поле след пас на Патрик Мислович. Българинът се обърна и стреля, но топката уцели страничния стълб на Дамян Христов. Само минута по-късно Чандъров бе изгонен, след като си изпусна нервите заради нарушени срещу него.

Стартови състави

Левски: 13. Николай Михайлов (к), 22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Вендерсон Цунами, 8. Карлос Охене, 10. Асен Митков, 7. Фабио Лима, 11. Джавад Ел Джемили, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Лудогорец: 67. Дамян Христов, 5. Георги Терзиев, 8. Клод Гонсалвеш, 14. Дени Групер, 18. Ивайло Чочев, 29. Николай Николов, 63. Анастас Пемперски, 80. Методий Стефанов, 90. Спас Делев, 93. Йоан Йорданов, 97. Владислав Найденов

ПРЕДИ МАЧА

Сблъсъкът между "сини" и "зелени" няма никакво значение за крайното класиране - тимът на Николай Костов е твърдо на четвъртото място с актив от 61 точки, докато този на Георги Дерменджиев, който вече спечели 13-ата си поредна титла, е с 82 пункта на върха.

Все пак, столичани ще искат да си върнат за онова 1:5 в Разград от 3-ти април (кръг №27), а треньорът им ще иска да си тръгне от "Герена" с победа.

Припомняме също така, че днес Николай Михайлов за последен път ще играе за любимия си отбор - очакванията са, че ще започне като титуляр и ще прекара 13 минути на терена.

*Четете всички последни новини около Левски в SportLive.BG!

*Четете всички последни новини около Лудогорец в SportLive.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички