Мъката за Ботев Пловдив на "Герена" и "черната" серия на Левски продължиха, а ВАР отново бе в главната роля (ВИДЕО)


Мъката за Ботев Пловдив на "Герена" и "черната" серия на Левски продължиха, а ВАР отново бе в главната роля (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5590 0

Левски и Ботев Пловдив не успяха да се победят на "Герена", завършвайки при резултат 1:1 след мач изпълнен с какво ли не. Двубоят от 17-ия кръг на родната Първа лига бе изпълнен с много интересни ситуации, които бяха решени от ВАР, напрежение не само по терена, но и по трибуните.

Двубоят започна силно за Левски и "сините" успяха да открият в 18-ата минута. Марин Петков центрира чудесно от корнер и намери Вандерсон Цунами, който с глава реализира първия гол в срещата. Единственото попадение пък за Ботев бе отбелязано от Антоан Барон в 54', след като той се възползва от центриране на Ивелин Попов и наказа Пламен Андреев.

ВАР обаче имаше не една, а две намеси, които до голяма степен решиха мача. Първата такава бе с гола на Бароан. Първоначално страничния съдия вдигна флага и отсъди засада на французина, но след като Никола Попов се посъветва с ВАР - попадението бе зачетено (ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА).

Последва нова намеса от ВАР стаичката. В 65' Никола Попов отсъди дузпа за "канарчетата", след като на пръв поглед Патрик Габриел Галчев фаулира Янис Карабельов. Стигна се до дълго изчакване и след 5 минути арбитърът изгледа ситуацията на екрана и отмени първоначалното си решение (ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА).

Цялостно нито един от двата отбора не впечатли с играта си. Ботев Плодвив продължава да няма успех на "Герена" от 2021 година насам, а Левски пък записва четвърти пореден мач в елита, без да грабне трите точки (2 загуби, 2 равенства).

Ако погледнем към класирането ще видим, че възпитаниците на Николай Костов остават на шестата позиция с 28 точки, като след паузата за национални отбори ще мерят сили с Дунав Русе за Купата на България. Ботев Пловдив пък запазва десетата си позиция с 20 пункта и му предстои домакински мач срещу Пирин.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна без сериозни положения, а Левски успя да установи домакински натиск и пресираше гостуващите футболисти в тяхната половина. В осмата минута Хосе Кордоба влезе много остро в краката на противников играч, а главният арбитър Никола Попов му показа жълт картон.

Резултатът бе открит в 18-ата минута. "Сините" организираха хубава атака, която завърши със слаб удар на Марин Петков, топката рикошира и излезе в корнер. Именно Петков го изпълни и сложи топката на главата на Цунами, който с много хубав удар вкара - 1:0 на "Герена". Последва лек натиск на гостите, а Пламен Андреев бе принуден да спасява след удар на Антоан Бароан.

В 37-ата минута се стигна до нова възможност за Барон. Нападателят на гостите пое топката малко пред наказателното поле на Андреев и си пробва късмета с мощен удар от воле, който обаче прелетя над напречната греда. Пет минути преди почивката Роналдо отне топката и стигна до вратата на гостите. Крилото опита да премине през Чернев и да шутира, но Ханкич се намеси. Имаше и претенции за дузпа, но те не бяха уважени от арбитрите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на втората част Самюел Акере проби в наказателното поле на Левски, но не успя да намери точно Антоан Бароан, който можеше да нанесе голов удар и да изравни. Французинът обаче направи това в 56-ата минута. Ивелин Попов центрира чудесно, а таранът на "канарчетата" елегантно отклони топката и я прати във вратата на Андреев. Имаше съмнения за засада, тъй като ситуацията бе доста тънка, а на ВАР му отне дълго време да признае гола, но в крайна сметка - той бе зачетен - 1:1 на "Герена".

Последва нова ситуация, в 65', в която ВАР бе в главната роля. Влезлият като резерва Патрик-Габриел Галчев на пръв поглед изрита Янис Карабельов, а Никола Попов веднага показа бялата точка. След дълги разговори с ВАР стаичката, главният арбитър бе повикан да гледа ситуацията на екрана на "Герена", той прегледа какво се случи и отмени първоначалното си решение.

В 77-ата минута се стигна до нов шанс за Левски. Рикардиньо, който се появи от пейката, получи топката на дъгата на наказателното поле, бразилецът се завъртя майсторски и нанесе коварен удар по земя, който обаче срещна страничния стълб на Ханкич. Само 3 минути по-късно Бароан бе изведен сам срещу Андреев, но "синият" страж спаси прецизния удар.

В 83' Цунами получи разтежение и трябваше да напусне терена. На неговото място се появи родният национал Кристиан Димитров. Никола Попов нареди да бъдат добавени 9 игрови минути след края на редовното време. В 94-ата се стигна до шанс за домакините, след като Илиян Стефанов стреля, но опитът му мина покрай напречната греда.

СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Краев, Фадига, Митков, Дарлан, Петков, Роналдо

Ботев Пловдив: Ханчик, Етоо, Акере, Конте, Калдерон, Емануел, Балогианис, Карабельов, Чернев, Попов, Бароан

Левски - Ботев Пловдив по ТВ: Къде да гледаме мача от Първа лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Малко преди дуела между двата тима стана ясно, че и Джавад Ел Джемили ще бъде аут за срещата. Така след загубите от Берое и ЦСКА 1948, както и равенството с Арда, Левски ще бъде изправен пред нов труден тест и ще търси трите точки, за да не изостане още от лидерите.

Негативните резултати направиха така, че "сините" бяха шести преди старта на кръга - 8 по-малко от Черно море и ЦСКА ("моряците" впоследствие се издъниха срещу Хебър и записаха равенство, като вече са с 9 пункта повече, но и мач аванс). Ботев пък е 10-и - с 8 точки по-малко от днешния си съперник.

Левски е в серия от пет поредни победи срещу този опонент. В тях отборът е инкасирал само едно попадение, а общата голова разлика е 9:1. Ивелин Попов пък ще се изправи срещу бившите си съотборници, а Николай Костов срещу другия тим, който е ръководил у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички