В отчайващ за Левски ден срещу Берое: Фадига пак сложи наметалото и измъкна "сините" от кошмарната серия (ВИДЕО)


В отчайващ за Левски ден срещу Берое: Фадига пак сложи наметалото и измъкна "сините" от кошмарната серия (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

4670 0

Левски постигна минимална, но ценна победа с 1:0 като домакин на Берое в мач от последния 30-и кръг на Първа лига. В герой за "сините" се превърна Асими Фадига, който се включи от пейакта и отбеляза победното попадения в срещата.

Домакините доминираха през по голямата част на терена. Редица пропуски направиха Марин Петков, Рикардиньо, завърналия се Фабио Лима, Карлос Охене и Джевад Ел Джемили. Победният гол обаче бе отбелязан в 76-ата минута, когато Асими Фадига се възползва от грешка в наказателното поле на старозагорци и с хубав плътен удар по земя наказа Артур Мота.

Това е второто попадение на Фадига от както той се пръсъедини към "сините" през лятото. Припомняме, че първото такова дойде срещу Айнтрахт Франкфурт в плейофа за влизане в Лигата на конференциите на "Васил Левски", когато той изравни резултата с мощен удар в добавеното време срещу германците.

С победата Левски слага край на серията от 3 поредни поражения. "Сините" завършват редовняи сезон на четвърата позиция с актив от 54 точки. Берое пък на 11-ото място с 33 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна страхотно за Левски. "Сините" организираха контраатака в 4-ата минута, в която Евертон Бала проби и центрира в наказателното поле. Там Ел Джемили стреля, но ударът бе спасен от Мота. Последва добавка от Карлос Охене, но топката излезе в аут. Натискът на домакините продължи и в следващите минути, но те не успяха да стигнат до нищо по-интересно.

Берое пропусна златна възможност да поведе в 28-ата минута, когато Карлос Алгара отне от Патрик Мислович, а топката достигна до Вини Трибуле, който се справи с Хосе Кордоба и стреля, но покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Пламен Андреев. След това Евертон проби в наказателното поле на Берое, елиминирайки Роналдо Камара, последва шут от близко разстояние, но ударът му бе право в левия страничен стълб на вратата в 29-ата минута.

В 43' Рикардиньо се измъкна и получи чудесен пас от Охене. Бразилецът обаче не овладя добре и профука ситуацията за "сините".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна добре втората част. Патрик-Габриел Галчев центрира от фланга в 47' и сложи топката на главата на Рикардиньо, който обаче не я насочи добре и пропусна целта. Цунами направи дълго подаване към наказателното поле на Берое, където Марин Петков отправи изстрел с глава в 53-ата минута, който обаче не затрудни Артур Мота.

"Сините" успяха да счупят каръка в 76-ата минута. В герой се превърна златната резерва Асими Фадига, който се възползва от грешка в отбраната на "заралии" и я наказа с мощен удар по земя за 1:0.

В 80-ата минута се стигна до нов отличен "син" шанс. Рикардиньо получи пас и проби на фланга, той прати топката в наказателното поле на Берое, но там влезлият от пейката Фабио Лима не съумя да вкара на опразнената врата на гостите. 8' преди края Берое остана с човек по-малко на терена, тъй като Лучано Скуадроне удари с лакът в главата Асен Чандъров. Първоначално Волен Чинков даде сигнал играта да продължи, но след намесата на ВАР, главният арбитър вдигна червения картон и бранителят бе изгонен.

СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Цунами, Охене, Рикардиньо, Ел Джемили, Евертон Бала, Галчев, Мислович, Кордоба, Димитров, Петков

*Николай Костов изпълни обещанието си, като каза, че Пламен Андреев се завръща на "синята" врата

Берое: Мота, Санети, Тума, Скуадроне, МИнго, Мерлин, Де Оливейра, Саломони, Алгара, Трибулет, Камара

ПРЕДИ МАЧА

Левски се намира в ужасяваща форма след три поредни поражения в елита дошли от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3). Серия, в която "сините" са вкарали едва 2 попадения и допуснали цели 10 в своята врата.

От другата страна, стои Берое. Момчетата на Хосе Луис Ачиари също не са перфектни. Тимът от Стара Загора може да се похвали само с един успех, две равенства и две поражения в последните си пет мача в родния елит.

Първата среща между двата тима в Стара Загора завърши с успех за домакините. Берое се наложи с 2:1 над "сините", а тогава за "заралии" бяха точни Тума и Годой, а единственият гол за столичани бе реализиран от Кристиан Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички