Шедьовър на Боби Цонев донесе победа на Левски срещу Берое


Шедьовър на Боби Цонев донесе победа на Левски срещу Берое
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6660 0

Левски спечели домакинството си на Берое с 2:1 в мач от шестия кръг на Първа професионална лига. "Сините" поведоха в 30-ата минута, когато Христофор Хубчев изведе Левски напред в резултата. 5 минути по-късно обаче той получи директен червен картон за нарушение в средата на терена и остави Левски с 10 души.

Въпреки това Левски стигна до втори гол в 41-ата минута, когато Борислав Цонев с мощен удар опъна мрежата. Берое върна едно попадение чрез Килън Лебон, но въпреки натиска през втората част не успя да си тръгне с точки от "Герена".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по-активно първото полувреме, но Нордин Бакер се намеси добре, като не беше затруднен от опитите на "сините" да атакуват. В 6-ата минута заралии отправиха опасен изстрел, но флагът за засада беше вдигнат.

В 10-ата минута Серкан Юсеин навлезе в наказателното поле, но реферът отсъди игра с ръка на Юсеин. Берое продължи да е по-активният отбор и опита да създаде атаки чрез Камбуров и Камара.

В 15-ата минута Билал Бари опита удар, но той не затрудни по никакъв начин Бакер.

В 17-ата минута бе първата стопроцентова голова ситуация. Левски разви хубава атака по левия фланг. Георги Миланов проби и комбинира с Борислав Цонев. Билал Бари овладя, преодоля защитник и стреля от чиста позиция. Бакер обаче скъси дистанцията и се намеси решаващо.

В 24-ата минута Здравко Димитров напредна по левия фланг, топката се озова в Борислав Цонев, който изпусна страхотна възможност.

30' - 1:0! Цонев центрира от пряк свободен удар и Христофор Хубчев откри резултата в полза на Левски!

Пет минути по-късно голмайсторът Хубчев получи директен червен картон след глупаво нарушение в средата на терена. Братята Цоневи заиграха като двойка опорни полузащитници, след като Левски остана с 10 души.

В 41-ата минута Мартин Камбуров беше близо до попадение, но се размина с гола.

41' - 2:0! Топовен изстрел на Борислав Цонев изненада Берое и така халфът направи 2:0!

Берое опита да направи нещо интересно чрез Камбуров и Омар Камара, но заралии не успяха да затруднят Николай Михайлов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Мартин Камбуров отправи удар към вратата на Левски, но топката излезе в аут. В 51-ата минута Лебон центрира в наказателното поле, Ивайло Найденов изчисти и Левски не успя да организира контраатака. Отново чрез Лебон Берое опитваше нападенията си, като не се стигаше до удачен завършващ удар.

"Сините" започнаха да нарушават ритъма на Берое и да накъсват играта, за да не позволят на съперника да създаде опасности. Старозагорци опитаха да прехвърлят атаките от единия към другия фланг, но като цяло темпото в двубоя спадна.

Александър Цветков отправи удар в 60-ата минута. Изстрелът не затрудни Михайлов по никакъв начин.

64' - 2:1! Александър Цветков центрира отдясно като Килън Лебон, който беше най-активен за Берое, с хубав удар от въздуха намали резултата!

В следващата атака Лебон центрира към Камбуров. Ветеранът отново не успя да отправи удар. В 68-ата минута Георги Миланов беше заменен от Мартин Петков. Берое продължи да търси Камбуров с центрирания, но безрезултатно.

В 80-ата минута Омар Сако стреля от дистанция, но неточно. Подобен изстрел на Мечев също не намери целта.

СЪСТАВИ:

Левски: 13 Николай Михайлов ,3 Гьоко Зайков 4 Иван Горанов 5 Христос Шелис 6 Ивайло Найденов 7 Георги Миланов 10 Борислав Цонев 11 Здравко Димитров 19 Билал Бари 21 Радослав Цонев 23 Христофор Хубчев

Берое: 1 Нордин Бакер 4 Христо Митев 5 Омар Сако 6 Александър Цветков 9 Мартин Камбуров 20 Стив Перейра 21 Кийлън Лебон 26 Камен Хаджиев 27 Абубакар Тунгара 30 Серкан Юсеин 99 Омар Камара

ПРЕДИ МАЧА

Левкси продължава да е в ужасяваща форма, като има 1 победа и 4 загуби. Това и стана причината за напускането на старши-треньора Живко Миланов, който подаде оставка след загубата от Ботев Пловдив. Тимът ще бъде воден временно от Тодор Симов.

Берое се представя на приливи и отливи, като в последния кръг победи Ботев Враца с 1:0. Ветеранът Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков за най-много вкарани голове в българския елит, а срещу "сините" ще търси счупване на рекорда.

В последните си 10 мача на “Герена” старозагорци имат 5 победи, 4 загуби и 1 равенство. Ако погледнем обаче цялостната картина на сблъсъците между двата тима предимството е силно на страната на “сините”, които са с 56 победи, 30 равенства и 28 поражения.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички