Левски разби ЦСКА 1948 за трета поредна победа в Първа лига


Левски разби ЦСКА 1948 за трета поредна победа в Първа лига
Снимка: levski.bg

7307 0

 Левски постигна класическа победа с 3:0 като домакин над новака в Първа лига ЦСКА 1948 в мач от шестия кръг на елитното българско първенство. "Сините" категорично надиграха своя съперник и постигнаха втора поредна победа на "Герена" и трета поредна в шампионата.

В герой за "сините" се превърна Борислав Цонев, който отбеляза две попадения в срещата. Насиру Мохамед пък бе човекът, който даде тон на победата на "сините" с ранен гол в срещата. Как се разви срещата по минути - четете в следващите редове: 

Левски започна двубоя в отлично настроение и стигна до гол след само шест минути игра. Паулиньо предостави остро центриране в наказателното поле, което уцели страничната греда. При добавката Насиру Мохамед нямаше как да сбърка от непосредствена близост и на празна врата - 1:0!

В следващите минути и до края на полувремето играта се накъса след серия от нарушения в средата на терена. Главният арбитър Волен Чинков показа три жълти картона - на Русев и Марин за гостите и на Спиерингс от състава на домакините.

В 56-ата минута Борислав Цонев удвои преднината на своя отбор. След атака по десния фланг Стайн Спиерингс заложи топката за Цонев, който с премерен удар от дистанция успя да се разпише във втори пореден мач за Левски - 2:0!

Шест минути по-късно Левски окончателно затвори мача. Борислав Цонев беше фаулиран в наказателното поле от противников футболист, за което съдията отсъди дузпа. Именно Цонев се нае с отговорността да изпълни 11-метровия удар и не сгреши, пращайки Даниел Наумов в обратния ъгъл - 3:0!

В 74-ата минута ЦСКА 1948 бе много близо до връщането на един гол. Отлично центриране на Галин Иванов в наказателното поле намери негов съотборник на далечната греда, но последвалият удар бе брилянтно спасен от Николай Михайлов. Мартин Камбуров опита да направи добавка, но стражът на "сините" успя да улови топката. В 82' пък Симеон Петров уцели гредата с глава след центриране от корнер.

Така Левски се изкачи до четвъртото място в Първа лига с актив от 10 точки. ЦСКА 1948 пък остава на 10-то място с 6 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Сините" ще опитат да постигнат втора поредна победа вкъщи през 2020 година. В пети кръг те надвиха Етър с 2:1. След мача с болярите на "Герена" се подсилиха сериозно, подписвайки с Радослав Цонев, Стивън Петков и Валери Божинов. Възможно е в мача да се включи Найджъл Робърта, който заедно с Тома Даске е под въпрос. Георги Тодоров обаче ще може да разчита на халфа Симеон Славчев, който вече е готов за игра след поредна контузия.

Треньорът на ЦСКА 1948 няма да може да разчита на Димитър Савов, който е контузен и ще отсъства 3 месеца. Под въпрос за гостуването е и Димитър Пиргов, който има проблем с коляното. "Червените" влизат в двубоя с 3 чисти мрежи в последните 3 кръга.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Матео Стаматов, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Насиру Мохамед, Стайн Спиерингс, Илия Димитров, Паулиньо

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Венцислав Василев, Симеон Петров, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Галин Иванов, Ангел Бастунов, Ивайло Климентов, Георги Русев, Мартин Камбуров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички