В мач с тренировъчно темпо: Цунами донесе победата, а Левски развали страхотна серия на Станислав Генчев (ВИДЕО)


В мач с тренировъчно темпо: Цунами донесе победата, а Левски развали страхотна серия на Станислав Генчев (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4039 0

Левски победи с 1:0 Крумовград в двубой за честта си през сезон 2023/24. Отборите изгубиха шансове за каквото и да е било и от седмици доиграват кампанията.  Единственото попадение в двубоя отбеляза Цунами в първата минута на продължението.

Двубоят е исторически за родния футбол, тъй като за първи път жена, в лицето на Християна Гутева, ръководи мач от българския елит. Преди началото на двубоя тя получи специални подаръци от двата клуба, както и от БФС.

Левски бе отборът, който доминираше повече в двубоя и търсеше попадението до самия край. "Сините" на Николай Костов нацелиха 2 пъти гредата и още веднъж точно преди Цунами да се разпише с глава след корнер. С този двубой столичани развалиха серия на Крумовград от 15 мача без загуба.

Така, спряганият за нов наставник на Левски - Станислав Генчев, се пропуска точно срещу "сините". Нападателят на Крумовград Алекс Колев пък няколко пъти получи аплодисменти от противниковата публика и отговори по същия начин.

С успеха Левски 61 точки и е на четвъртото място в класирането, а Крумовград е шести с 49. В следващия кръг, който е последен за сезона, "сините "посрещат Лудогорец, докато крумовградчани гостуват на Черно море.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 1' се стигна до корнер в полза на домакините, като любопитен момент беляза ситуацията. Нападателят на домакините Алекс Колев получи аплодисменти от фенове на Левски, на които отвърна по същия начин. Припомняме, че той е свързван с трансфер на "Герена" след края на сезона.

В 4' се стигна до първата опасност и бе за сметката на Левски. Евертон Бала проби отляво и навлезе към центъра, стреля от 20-ина метра, но нацели напречната греда.

В следващите минути Левски бе по-активен, но се виждаха отново грешки, чрез които подаряваха топката на опонента. В 16' Асен Митков се пробва с далечен изстрел, но високо над вратата. Малко преди това и Джунет Али имаше такова изпълнение.

В 21' Гутева показа и първия си жълт картон, който бе за Хосе Кордоба. Той задържа Луан пред наказателното поле, а с фала се нагърби Алекс Колев. Той стреля право в стената. Останаха съмнения дали Кордоба не заслужава и червен картон, но не последва и сигнал от ВАР.

В 28' отборът на Николай Костов нацели втора греда. Този път чрез Патрик-Габриел Галчев, който напредна през центъра и стреля отдалеч много опасно, като Георгиев отрази удари и прати топката към напречната греда.

В края на полувремето Алекс Колев получи много добро дълго извеждащо подаване и се озова срещу Пламен Андреев. Успя да го преодолее и прати топката в мрежата, но имаше засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Темпото се запази същото и през второто полувреме. Левски бе по-активен, но не създаде особено опасни положения. В 53' Патрик-Габриел Галчев центрира от свободен удар към Фабио Лима. Той свали към Цунами, той стреля от близка дистанция, но от трудна позиция и над вратата. Малко след това и Галчев стреля над вратата.

В 67' хитро извеждащо подаване намери Марин Петков, той напредна към наказателното поле, но топката бе върната по-назад към Асен Митков. Той отправи опасен удар, но малко встрани.

До края на двубоя Костов направи няколко смени, като в игра влязоха Билал Бари, Рикардиньо, Фадига, Мислович и Кристиан Димитров. Инициативата бе изцяло за "сините" от София.

Във 2' от добавеното време Левски стигна до попадение. Кристиан Димитров засече центриране от корнер на Марин Петков и нацели гредата, а Цунами бе безкомпромисен с глава.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Крумовград: Георгиев, Машедо, Шимич, Дос Сантос, Арияш, Рапосо, Луан, Велев, Юсеин, Али, Колев

Левски: Андреев, Цунами, Ван дер Каап, Кордоба, Галчев, Охене, Митков, Ел Джемили, Де Лима, Петков, Евертон

*Рикардиньо остава на пейката!

Преди мача

Южняците са в уникална серия от 15 срещи без загуба. За последно те бяха победени от Черно море през ноември с 2:3 във Варна.

Левски сега ще се опита да стори това, което ЦСКА не успя през уикенда - да победи Крумовград. Задачата за възпитаниците на Костов никак няма да е лесна. Те обаче са окрилени в края на сезона и преди броени дни Локомотив бе победен в Пловдив с 2:1. "Сините" играят без напрежение заради липсата на залог. 

Станислав Генчев по всяка вероятност още един път ще опита да се докаже, тъй като не е изключено след броени дни да поеме "сините". По-рано през сезона срещите между отборите завършиха при 2:2 и 0:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички