Левски оцеля в Разград след нова слаба и безидейна продукция


Левски оцеля в Разград след нова слаба и безидейна продукция
Снимка: Официален сайт "Левски"

3250 0

Левски продължава да няма победа през новата 2017 година, след като едва едва стигна до равенство и 2:2 при гостуването си на Дунав (Русе) в Разград.

"Сините" за пореден път бяха безидейни, а от самото начало Дунав имаше по-добрите положения. В 8' Карагерен успя да даде аванс на своите, но все пак Огнянов в 37' вкара изравнителен гол.

И докато гостите се радваха, Дунав отново поведе, но този път с гол на Будинов. Прохазка на старта на второто полувреме успя да изравни от дузпа, но това едва ли ще зарадва феновете на тима, които вече 3-и пореден мач виждат слаба игра от страна на Левски. Всичко това като допълнение на факта, че не се знае какво е бъдещето на отбора.

През уикенда Левски играе с ЦСКА на стадион "Васил Левски", като потенциално разликата между двата отбора може да е само 1 точки, ако "червените" бият Ботев (Пловдив).

СЪСТАВИ

ДУНАВ: 86. Станислав Антонов 66. Искандар Джалилов 21. Олексей Ларин 22. Михаил Милчев (к) 28. Атанас Атанасов 4. Петър Патев 6. Самир Аясс 77. Бранимир Костадинов 7. Бирсент Карагарен 10. Васил Шопов 9. Мирослав Будинов

ЛЕВСКИ: 89. Николай Кръстев, 2. Сърджан Лукин, 14. Веселин Минев, (к) 28. Давид Яблонски, 7. Франсис Нар, 15. Роман Прохазка, 18. Антон Огнянов, 70. Георги Костадинов, 27. Мехди Бурабия, 20. Антонио Аниете, 17. Бабатунде Адениджи

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора излязоха на терена с леко закъснение. Елин Топузаков беше направил много промени в стартовите си 11, а на вратата беше поставен младокът Николай Кръстев. И двата отбора излязоха в схема 4-4-2.

Още във 2' Шопов пробва удар от границата на наказателното поле, а Кръстев се разтегна и спаси. Топката се озова в Будинов, който обаче не съумя да стреля силно и младият вратар на "сините" улови.

Натискът на домакините се отрази и на резултата. В 8' Карагерен овладя пред наказателното поле, след като "сините" не успяха да изчистят топката. Той видя Карагерен в наказателното поле и веднага насочи пас към него. №7 овладя добре, финтира защитник и с прекрасен удар в горния десен ъгъл вкара за 1:0.

След попадението имаше лека активизация в редиците на Левски, но защитата на Дунав действаше спокойно срещу пробивите на Нар и Адениджи. В 28' Антон Огнянов успя да внесе смут в половината на бившия си тим, но Бурабия не успя да засече доброто му центриране.

Все пак "сините" стигнаха до гол 8 минути преди края на полувремето. Адениджи получи топката по лявото крило и успя да комбинира с Минев. Той центрира в наказателното поле, където Огнянов с глава нанесе категоричен удар - 1:1 и радост за бившия играч на Дунав, който беше засипан с псувни от началото на мача от страна на феновете от Русе.

Само 2 минути по-късно обаче Левски отново беше попарен. Карагерен пое атака отляво, нахлу в наказателното поле и стигна почти до аутлинията, откъдето подаде на Будинов - удар на празна врата и 2:1 за русенци.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна второто полувреме със силен натиск, а в 52' Олексей Ларин игра с ръка при центриране от корнер. Защитникът получи жълт картон, а Роман Прохазка се нагърби с отговорността и не сбърка - 2:2. 

След гола обаче "сините" буквално спряха да пресират своя съперник. След силното начало футболистите на Елин Топузаков се дръпнаха с 10-ина метра по-назад и владееха играта в центъра на терена, без да създават особени положения.Контузии пък получиха Адениджи и Минев, които бяха извадени принудително. Младият Иванов също се появи натерена, но за сметка на слабия Аниете.

Най-доброто положение за "сините" беше в 81', когато удар на Бурабия мина на сантиметри от гредата. В края Яблонски можеше да сбърка фатално, но Будинов не успя да се възползва от невниманието на чеха и да се озове сам срещу вратаря - 2:2 и ново разочарование в "синьо".

ПРЕДИ ДВУБОЯ

26-кратните шампиони не могат да се похвалят нито с добра игра, нито със стабилност в клуба. В клуба все още не знаят какво ще стане със собствеността, след като Спас Русев върна мажоритарния пакет акции. В същото време игрово "сините" отстъпват сериозно в игрови план, особено в сравнение с налаганото от Люпко Петрович 4-1-4-1.

Русенци се борят за мястото си в първата 6-ца на първенството и дори бяха лидери в първите кръгове от Първа лига, но постепенно се смъкнаха в класирането. От началото на 2017 година тимът има победа и загуба, а един от ключовите им играчи през първата половина на кампанията - Антон Огнянов, вече играе в Левски.

"Сините" са с актив от 44 точки и, освен че не са фактор за титлата, могат да загубят второто си място при провал срещу Дунав. Новакът в Първа лига пък е с 31 точки - на 4 пред Ботев Пловдив и 1 зад 5-ия в класирането Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички