"Проклятието" на Левски: "Сини" юноши отнеха 9 точки на тима този сезон


"Проклятието" на Левски: "Сини" юноши отнеха 9 точки на тима този сезон
Снимка: Официален сайт на Левски

3983 0

Ако искате вярвайте, но някакво проклятие тегне над "Георги Аспарухов" по отношение на техните юноши. Когато те са на мястото си - в първия отбор, и получават шансове, много рядко успяват да блеснат и да оправдаят доверието. Говорим за последните поне 7-8 години. Затова пък отидат ли в друг клуб, ако от "Герена" спрат да им гласуват доверие - стой та гледай: блестят, бележат, спасяват, пресират и т. н. Феновете на Левски знаят за какво говорим.

А за тези, на които им е любопитно и са отворили материала, но не са запознати с примерите за това, ще им разкажем какво се случи само през настоящия сезон.

В момента Левски има само 50 точки в актива си, като дори изпусна резервираното почти цял сезон дотук трето място, след като загуби нелепо в Пловдив от Ботев с 0:1. Победният за "канарите" гол вкара не кой да е, а юношата на столичани Стивън Петков, който се превърна в "златната" резерва на "жълто-черните" тази кампания.

Но Стивън далеч не е първият, който взима точки от бившия си клуб, за да ги даде на настоящия си. Преди него това направиха още трима футболисти.

Лъчезар Балтанов, например, вкара победния гол за Ботев при 2:1 по-рано през сезона. Така той "открадна" от Левски 2 точки и ги "подари" на пловдивчани.

Точките на Петков пък са 3.

По-рано отгледаният на "Герена" играч на Славия Андреа Христов вкара за 1:1 на "Васил Левски" през декември, като извади от "синята" торба с точки 2, за да ги прехвърли в чувала на Славия.

Немного отдавна пък домораслият за Левски вратар Михаил Иванов "подари" 1 точка на своя Витоша Бистрица, като направи редица спасявания в мача със "сините" и спаси дузпа на Жорди Гомес. Така той взе 3 точки от столичани.

Като теглим чертата се получава, че през сезона прогонените "сини" юноши са "откраднали" цели 9 точки на бившия си отбор. С тези 9 точки сега Левски щеше да е непоклатим на третото място и щеше да е само на 7 точки от ЦСКА. Лудогорец пак щеше да е толкова далеч, че едвам да му виждат гърба, но...

Та, казваме, че има нещо на "Герена". Нещо тенденциозно почти. Но какво кара футболисти като Антонио Вутов, например, да си пестят силите на "Герена", а в Ботев да се развихрят дотолкова, че да помогнат за спечелването на Купата, не знаем. Или пък Петков, който никога не е бил слаб футболист, но и никога не е бил толкова ценен на "Герена", както сега за Ботев. Софиянецът е донесъл 8 от настоящите 45 точки на тима на Николай Киров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички