Пасивен Левски се изложи в края на най-старото столично дерби


Пасивен Левски се изложи в края на най-старото столично дерби
Снимка: Levski.bg

4528 0

Изключително пасивната игра на Левски през второто полувреме коства победата на "сините" в най-старото столично дерби. 26-кратните шампиони се опитаха да запазят аванс от 0:1 на стадион "Васил Левски", но в заключителните минути на срещата Савия се добра до равенство 1:1.

Левски започна срещата много по-добре и още в 18' Серджиу Буш откри резултата след фантастичен пас на Прохазка, който хвана цялата защита на Славия неподготвена - 1:0.

"Сините" обаче се дръпнаха в защита през второто полувреме и това коства много на отбора. Още в 75' имаше сигнална лампа за символичните гости, след като Галин Иванов можеше да изравни, но пропусна след блестящ пробив. Следващата възможност обаче беше наказана - неориентирани действия в защитата при центриране доведоха до там, че Христов да получи топката на 10 метра фронтално от вратата, без да има играч, който да го блокира. Последва удар и 1:1.

Това беше първи гол, който Левски допуска от 5 мача насам, като "сините" не бяха допускали гол над 500 минути в Първа лига. Андреа Христов обаче разпечата вратата на Божидар Митрев, а с това може допълнително да откъсне столичния съперник от битката за титлата.

В момента Левски е с актив от 39 точки и е на цели 5 от ЦСКА и 6 от Лудогорец, които са с мач по-малко. Славия пък се изкачи до 8-о място с актив от 24 точки.

Дербито на столицата стартира в 17:30 и може да следите Славия - Левски НА ЖИВО В Sportlive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски отрки срещата с натиск в половината на "белите", но опасни положения не се създаваха. Но още при първата отлична възможност в 18' "сините" се възползваха и откриха резултата.

Цветкович отне топката в средата на терена и веднага комбинира с Прохазка. Той от своя страна даде невероятен 25-метров пас за Буш между цялата защита на Славия, а румънският нападател не сбърка - 0:1 на Националния стадион.

В 25' Славия можеше да върне попадението, след като Христов се озова на добра позиция да стреля, но ударът му беше париран от защитник. Това беше и последното интересно положение за първата част, а "сините" комфортно се прибраха, пазейки умело аванса.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Левски продължи да се защитата и, макар че държеше повече топката в сравнение с първата част, отборът показа няколко слабости в защита.

В 75' Славия изпусна най-обрия си шанс в мача. Иванов проби през цялата защита на Левски, нахлу в наказателното поле и се озова очи в очи с Митрев. Той успя да стреля, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

7 минути по-късно обаче грешката в защита коства твърде много на Левски. Абуд центрира в наказателното поле и играчите в син екип не успяха да изчистят топката. С глава играч на Славия я подаде на Андреа Христов, който от 10 метра стреля точно, а топката мина покрай плонжа на Божидар Митров - 1:1 на "Васил Левски".

До края на срещата Левски не създаде нито едно добро положение за гол, а единствено нахлуване от лявото крило доведе до някакъв смут в защитата на Славия. Заключителният пас обаче не намери нито Мапуку, нито Буш - 1:1 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: Стергиакис, Минчев, Велков, Мартинов, Милев, Мба, Велев, Ндонг, Абуд, Христов, Иванов

Левски: Митрев, Пиргов, Горанов, Ейловсон, Цветкович, Гомес, Белмонт, Прохазка, Обертан, Кабрал, Буш

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините се намират на 8-о място в класирането, като "белите" така и не намериха постоянство в изявите си през първия полусезон. Възпитаниците на Златомир Загорчич показват различни лица и са с 23 точки в класирането.

Левски се намира в отлична форма след 3 поредни победи и 4 в последните 5 мача. В тях "сините" не са допуснали гол, което е втората най-дълга серия през настоящия сезон за тях. Мястото на столичани обаче продължава да е 3-ото, като те изостават от ЦСКА на 6 точки и на 7 от лидера Лудогорец.

Очаквайте стартовите състави около 16:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички