Тотален срам: Левски с трета поредна загуба, набиха ги 10 от Ботев


Тотален срам: Левски с трета поредна загуба, набиха ги 10 от Ботев
Снимка: Официален сайт на Левски

10330 0

Левски тотално разочарова и най-верните си привърженици с представянето си във втория кръг на Първата шестица срещу Ботев (Пловдив). "Сините" загубиха с 0:1 гостуването си в Коматево, въпреки че бяха с човек повече 49 минути от мача. Автор на победния гол бе юношата на "сините" Стивън Петков - "златната" резерва на "канарчетата".

Това беше четвърти пореден мач за столичани без победа в първенството и трети, в който не взима и точка. Ботев пък се приближи на 5 точки от днешния си съперник, а ако Берое победи Верея днес ще ги измести от третото място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На изненадващи донякъде стартови състави са заложили и Николай Киров, и Делио Роси. На вратата на Ботев не е титулярят Иван Чворович, а Даниел Кайзер, заради недоброто здравословно състояние на сърбина. В Левски пък в средата на терена се завръща Васил Панайотов, титуляр е и Жорди Гомес, а Хали Тиам е на резервната скамейка.

Левски стартира с припряна преса и създаде опасно положение още в първите минути на мача. Даниел Кайзер изпусна топката пред дебнещия Габриел Обертан, но съумя да поправи грешката си и да стигне пръв до нея. Ботев отговори с бърза атака, в завършващия удар в която топката срещна гредата на Митрев. Изстрелът бе на Жоао Пауло. Постепенно обаче домакините вдигнаха оборотите и притиснаха недолюбвания си гост от София. 

В 14' Серкан Юсеин влезе доста грубо със закъснял шпагат с бутоните в тялото на Панайотов. С това той не само си спечели жълт картон, но и за малко не предизвика сбиване между играчите на двата тима. В 19' след центриране от корнер двама от Ботев можеха да стрелят във вратата на Левски от непосредствена близост, но и двамата не успяха да засекат.

Нова добра възможност се откри пред "канарчетата" в 22', когато Неделев изведе добре Ндонгала, но той стреля разочароващо в аут. Заради фаул срещу същия футболист половин минута по-късно Вутов си изкара жълт картон, първият за софиянци в срещата. Левски също стигна до сериозно положение в 28-ата минута. Цветкович центрира в наказателното поле на Ботев, Обертан засече по чудесен начин, но прати топката в гредата на Кайзер.

В 41' Димитър Пиргов остави отбора си с човек по-малко, след като спря непозволено връхлитащия в наказателното поле на Ботев Габриел Обертан. Реферът Петър Костадинов му връчи червен картон и го прати под душа. Жорди Гомес обаче не извлече максимима от ситуацията, като прати топката в стената. 

В добавеното време Тодор Неделев можеше да изненада неприятно капитана на Левски, след като нацели гредата в опит да изпълни нещо средно между центриране и удар. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В почивката Николай Киров преструктурира състава си, след като шансовете за победа станаха минимални, предвид численото превъзходство на съперника. Той извади активния през първата част Ндонгала, като пусна в игра Пламен Димов.

Левски ще търси гола с помощта на младия свой юноша Станислав Иванов, който влезе в 60' на мястото на Роман Прохазка. В 64' пък, след като бе контузен още в 31', Антонио Вутов отстъпи мястото си на Серджиу Буш. Най-чистото положение пред Ботев се откри в 67', когато след силен индивидуален пробив Жоао Пауло стреля към вратата на "сините", но Божидар Митрев отрази. 

Най-чистото положение пред Ботев се откри в 67', когато след силен индивидуален пробив Жоао Пауло стреля към вратата на "сините", но Божидар Митрев отрази. 

В средата на второто полувреме изпъкна фактът, че Левски не само, че е доста беззъб в атака и не успява да се възползва от численото си превъзходство, но и съперникът е по-деен в предни позиции. И все пак в 75' "сините" стигнаха до ситуация - Паулиньо сервира топката на крака на Буш, но румънецът от 2 метра не успя да намери вратата.

В 77' Киров видя, че може и да търси победата и пусна в игра "златната" резерва Стивън Петков. Той се появи на мястото на Серкан Юсеин. Само няколко минути след като влезе, Петков шокира бившия си отбор. В 80' нападателят засече страхотно центриране на Неделев, преодоля "синята" защита и с глава матира гостите от София. Юношата на 'сините" толкова се зарадва на попадението си, че съблече фланелката си.

Трета последна смяна направи Делио Роси в 83', като пусна Жерсон Кабрал вместо Паулиньо. Още в 85' холандецът получи шанс за изстрел, но над вратата. До края "сините" не успяха да направят нищо, за да се приберат в София поне с точка.

ПРЕДИ МАЧА

Столичният гранд Левски има тежка задача във втория кръг от Първата шестица, който започва днес. Срещу Ботев (Пловдив) в Коматево "сините" трябва да се борят за нещо повече от победа - за подобряване на играта си, за спечелване наново доверието на феновете, за съхраняване на третото място в класирането в Първа лига и спечелване на увереност преди мачовете за Купата на България срещу ЦСКА.

Дали ще могат да го направят гостите от "Герена" ще покажат днес в 14,30 часа, когато започва двубоя с "жълто-черните". Можете да проследите дербито Ботев Пловдив - Левски НА ЖИВО в SportLive.bg.

Ботев също има нужда от връщане на самочувствието, след като в първия кръг беше натупан от ЦСКА. Освен това теоритично "канарчетата" също имат шанс да се борят за третото място, от което изостават в момента с 8 точки.

Треньорът на "сините" Делио Роси няма да може да разчита на контузения халф Филипе Нашименто, но пък в групата се върна изтърпелият наказание Антонио Вутов.

Колегата му Николай Киров няма кадрови проблеми, но поне трима от титулярите му няма да могат да играят с пълния си потенциал, заради проблеми със здравето. Това са Тодор Неделев, Жоао Пауло и Иван Чворович.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Марин, Балтанов, Юсеин, Неделев, Диого, Ндонгала, Жоао Паоло

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Гомез, Панайотов, Прохазка, Паулиньо, Вутов, Обертан

Жълти картони: Юсеин, Вутов, Ейолфсон, Горанов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички