В Германия: Левски се бори за всеки метър, тласкан от шума на стадиона


В Германия: Левски се бори за всеки метър, тласкан от шума на стадиона
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

15259 0

Отборът на Левски постигна изключително престижно равенство срещу немския Айнтрахт Франкфрут, а още по-добрата новина за "сините" фенове бе отличната игра на техните любимци.

И макар привържениците да са повече от доволни от видяното на Националния стадион "Васил Левски", то в Германия не показват признаци на притеснение, но той не трябва да се подценява. Изданието "Hessenschau" подчертава, че със сигурност реваншът няма да е като разходка за Айнтрахт, като пишат още в материала си "Добре дошли, в анти-Шампионска лига".

"Контрастът няма как да бъде по-голям: Под главния сектор на стадион "Васил Левски" има лястовици. Пистата, която е записвала рекорди по лека атлетика през 60-те години на миналия век, изглежда не е ремонтирана оттогава, да не говорим за трибуните. Диджеят пуска панаирджийско техно и музиката излита през покрива, който го няма. Това първо гостуване в Лигата на конференциите за Айнтрахт е пътуване във времето, започва материал.

Без място за паника, но реваншът "няма да е разходка"

"Ако клубът приеме Лигата на конференциите, състезанието може да донесе голяма радост  Разбира се, по отношение на спорта разликата е фрапираща. Няма Хари Кейн или Хюн Мин-Сон, няма италиански шампион, който да ти свали гащите. Левски София се затруднява, пуска разни лоши пасове, a след ненужна загуба на топка бързо падна гол за Айнтрахт. Но тази конферентна лига също не е разходка в парка. Игровото превъзходство на Айнтрахт проблясва отново и отново, поне през първото полувреме. Но Левски се бори за всеки метър, а когато започне атака, той е тласкан от невероятен шум на стадиона.

Франкфуртците ще могат да доминират в много мачове игрово. Въпреки това, те могат да го спечелят само чрез тези добродетели и качества, които повечето противници показват: страст, борба, единство. Тогава в това състезание може да се стигне далеч, до вълнуващи страни с фантастично старомодни стадиони, където мазилката се рони от тавана и лястовиците строят гнездата си. Но първо трябва да се спечели реваншът, който няма да е разходка", написа изданието, като явно и стадионът е направил впечатление на немците. Оценката на авторитетното издание Bild пък бе, че Левски се е радвал сякаш е спечелил Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички