Пелето отсече: Левски скоро може да няма нужда от благодетелели


Пелето отсече: Левски скоро може да няма нужда от благодетелели
Снимка: Levski.bg

4222 0

Станислав Ангелов – Пелето коментира предстоящия реванш на Левски срещу Хамрун Спартанс. Бившият капитан и шеф при „сините“ говори и по други актуални теми за клуба пред „Мач Телеграф“.

"Очаквам Левски да продължи напред в турнира и да отстрани Хамрун Спартанс. Най-важното според мен е, че ако "сините" продължават да работят по този начин, ако Левски продължи по пътя, по който е тръгнал, скоро време няма да има нужда от благодетели. Клубът ще започне не само да се издържа, а и да се развива самостоятелно. Най-важното нещо в случая за Левски е, че феновете са плътно зад него. Обичат го истински и честността, която им предоставят ръководителите и треньорите, е достатъчна за тяхната вярност и лоялност. Смятам, че това е стратегията и пътят, по който всеки един клуб в България трябва да тръгне, за да може да се развива и да се изчисти от абсолютно всякакви зависимости, включително и политически“, започна Ангелов.

Трябва да има честност и прозрачност в управлението, изразходването на средствата, отношението към привържениците и всяка една стъпка от структурата, която се изгражда. Видя се, че от около 30 години се опитваме да наложим модела "бащица", но футболът в тази му форма в България загива. По-скоро трябва да се търсят алтернативи и да се намери начин всеки един отбор да харчи, колкото изкарва. Трябва да произвежда и да работи за развитието си, стратегически с години напред. Честно и прозрачно!", продължи той.

"В сегашния Левски най-силно впечатление ми прави, че футболистите са жадни за победи и успехи. Феновете са плътно зад клуба и го обичат с цялото си сърце и душа. Дават мило и драго за него. На тях им трябваше точно този план, който създаде Станимир Стоилов. Точно този начин на работа, да стане ясно къде отиват тези пари и защо се харчат. Каква е идеята и перспективата, което е най-важно за всеки един фен. Важно е кога и как ще се реализира техният желан проект", добави Пелето.

"Чисто спортно-технически Левски се развива всеки един ден. Това е дългосрочен процес и няма да се случи толкова бързо. На отбора му трябва да се стабилизира и спортно-технически, което постепенно се случва, и финансово, което също се случва. Вярвам, че колкото по-добре върви и единият, и другият процес, с подкрепата на привържениците, всичко бавно, но сигурно ще започне да израства. Не само в България, а и на европейската сцена", продължи Ангелов.

Той каза няколко думи и за клуба, който развива усилено и с много хъс - Левски-Раковски.

"През миналата година Левски-Раковски влезе в Трета лига с мъжкия отбор. Трениращите деца в школата всяка година се увеличават като брой. Методиката, начинът на работа и прозрачността, която има и при нас, е основополагаща за развитието на клуба. Така както се работи в любимия ми Левски, така се работи и на стадион "Раковски" и то от много време. Бавно и сигурно без гърба и подкрепата на толкова много лоялни фенове, но пък и не с такива задължения и очаквания. Това ни дава възможността търпеливо и уверено да развиваме клуба и това се случва ежеминутно", завърши Пелето.

А ето как Левски ще се превърне в апетитна хапка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец без билет влиза в сблъсък с кондуктор

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички