Съдията на Левски - Хамрун забърка страшен скандал в Румъния


Съдията на Левски - Хамрун забърка страшен скандал в Румъния
Снимка: Getty Images

2285 0

Съдията Ищван Ковач, който в четвъртък ще свири реванша между Левски и Хамрун, се замеси в огромен скандал през уикенда. Арбитърът получи назначение на градското дерби между У Крайова 1948 и КС Университатя в Румъния, което завърши 1:2. Всичките голове обаче паднаха от дузпи, а за част от тях останаха големи съмнения.

Ковач първо свири два наказателни удари за символичните гости, които те превърнаха в попадения и установиха превес в резултата на стадион "Йон Облеменко". Големите съмнения на местната футболна общественост паднаха върху второто решение, а междувременно в северната ни съседка едва сега започват въвеждането на ВАР, което доведе до липса на адекватна намеса и странично мнение в случая.

"При първата дузпа няма съмнение. На повторенията беше много ясно, че Йован Маркович наистина беше фаулиран в наказателното поле от Ван Дурмен. Но Ковач погрешно отсъди втория наказателен удар за КС Университатя", пише сайтът playsport.ro.

При изпълнение на свободен удар от Серджиу Ханка, топката удря в главата французина Ясин Бахаса, а не в ръката. Многократните телевизионни повторения в нито един момент не убеждават, че кълбото е срещнало ръката на Бахаса. В този момент главният съдия дори не реши да погледне повторения на екрана на тъчлинията, а директно отсъди втори наказателен удар.

След края на срещата старши треньорът на загубилите Мариус Кройтору опита да се пошегува след скандалния мач и заяви, че по всяка вероятност в Румъния са внесли някакъв евтин вариант на ВАР, а не истинския от Шампионската лига.

"Това е дерби, амбициите са много големи. Който направи по-малко грешки, беше ясно, че ще има по-големи шансове да спечели. Резултатът не отразява реалността на терена. Играхме по-добре през целия мач. Имаме обаче ВАР, който не струва нищо. Вероятно трябва да се внесат по-добри части от Тайван, само дано не им пострада индустрията от конфликта с Китай", заяви Кройтору.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички