Отново осъдиха Левски - ще плаща куп пари на Черно море заради трансфер


Отново осъдиха Левски - ще плаща куп пари на Черно море заради трансфер
Снимка: БГНЕС

3875 0

Проблемите за ръководството на Левски продължават да валят в края на 2018 година. След новината за глобата от УЕФА и потенциалното изхвърляне от европейски клубни турнири, сега клубът загуби дело срещу Черно море за трансфера на Мехди Бурабия в Коняспор.

Както е известно, "сините" взеха халфа срещу 60 хиляди евро, а след това го пратиха в Турция срещу половин милион евро. По силата на договора между двата български клуба, Левски е трябвало да изплати 75 хиляди евро (15% от трансферната цена), но до момента шефовете на "Герена" са платили 37 500 евро.

Оправданието от София е, че не е получена цялата сума по трансфера от Коняспор. Това накара "моряците" да заведат дело, в което да поиска 52 500 евро (дължимата сума + лихви), както и още едно дело за 20 хиляди евро неустойка.

В крайна сметка, на 21-и декември Окръжният съд във Варна се е произнесъл по делото, като Черно море няма да получи всички искани суми, но "моряците" са печелившата страна, тъй като Левски трябва да изплати още 37 500 евро на своя съперник в Първа лига. Ето и цялото решение на съда:

1. Осъжда Левски да плати сума в размер на 37 500 евро, претендирана като претендирана като незаплатен остатък от общо дължимо възнаграждение, уговорено в чл. 3, ал. 2 от договор за трансфер на футболист, сключен между страните на 08.01.2016г., ведно със законната лихва върху нея, начислена за периода от подаването на настоящата искова молба до окончателното погасяване на главницата, като отхвърля претенцията до общо претендирания размер от 52 500 евро като неоснователна, на осн. чл.79 от ЗЗД.

2. Отхвърля иска срещу Левски за заплащане на сумата от 20 000 евро, претендирана като договорна неустойка.

3. Осъжда Левски да заплати на Черно море 5632 лева, представляваща разноски в производството

4. Осъжда Черно море за заплати на Левски 3613 лева, представляваща разноски в производството. (пълният документ може да видите в Sportal.bg)

Решението може да бъде обжалвано от страна на "сините", като се очаква точно този ход да бъде предприет от шефовете в Левски. Все пак има и добри новини, свързани със "сините" - Левски готви трансферна бомба с Валери Божинов (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички