От УЕФА отправили предложение към Колев преди 3 месеца, но моралният дълг го задържал в Левски


От УЕФА отправили предложение към Колев преди 3 месеца, но моралният дълг го задържал в Левски
Снимка: https://levski.bg/

1529 0

УЕФА е отправила предложението за работа към Павел Колев още преди три месеца, но той е решил да доизпълни поетия морален ангажимент към Левски, след което да приеме престижната възможност за развитие в структурите на европейската футболна централа, информира "24 часа".

Първоначално Колев прие да остане ръководител на “Герена” до 31 декември 2020 г. Предвид важния факт, че Левски все още няма избран нов изпълнителен директор, Павел Колев ще продължи да работи още малко за “сините” до назначаването на заместника му. При нужда ще остане, за да го въведе в работата, а чак след това ще се концентрира изцяло върху новата си позиция в УЕФА.

Той е поканен в екипа от специалисти, ръководещи програмата Grow. Колев ще отговаря за комуникацията от страна на УЕФА с пет футболни федерации. Със знанията и активното съдействие на специалистите по програма Grow националните федерации изготвят проекти, с които да подсигуряват финансиране по различни програми на евроцентралата за развитие на футбола.

Преди това обаче ще удължи с още малко и въпросния морален ангажимент към Левски. И на практика стартира новата година като все още действащ изпълнителен директор на клуба. Разбирателството със собственика Наско Сираков за раздяла и приемане на предизвикателството в УЕФА е постигнато, но реалното напускане на поста ще се случи с отписването на Павел Колев от Търговския регистър. За целта обаче трябва да бъде вписан и нов изпълнителен директор, какъвто все още не е избран.

Ако процесът по избор се проточи по-дълго, не е изключена и възможността временно длъжността да бъде поверена на дългогодишния изпълнителен директор по финансовите въпроси Константин Баждеков, за да не се възпрепятства функционирането на клуба. При всички положения и в първите дни на 2021 г. обаче пред Наско Сираков приоритет остават намирането и назначаването на нов изпълнителен директор.

Още през август, на първото заседание на новия Надзорен съвет след общото събрание и встъпването на Наско Сираков във власт, Павел Колев подаде своята оставка като изпълнителен директор с мотива, че е представител на предишното ръководство. “Тогава те ме помолиха да остана до 31 декември. Аз сметнах, че е морално да го направя по две причини. Първата е, че ако съм научил нещо за това как се управлява клуб, съм го научил от Наско Сираков и имам морален ангажимент към него. Освен това имам и морален дълг към клуба”, обясни тогава Колев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички