Официално: СТК към БФС удовлетвори Левски, върна старата дата за баража


Официално: СТК към БФС удовлетвори Левски, върна старата дата за баража
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4262 0

Спортно-техническата комисия към БФС върна първоначалната дата за баража за класиране в Лига на конференциите, като по този начин удовлетвори искането на Левски. В битката за последната евроквота "сините" ще се изправят срещу Арда (Кърджали).

Казусът с баража

От СТК бяха разпоредили двубоят да се играе на 10 юни (събота), вместо на първоначално определената дата 11 юни. От "Герена" се възпоритивиха, посовайки, че така двата тима нямат равно време за почивка и възстановяване.

Решението от днешното заседание

От БФС решиха да върнат датата 11-и (неделя), но се позоваха на факта, че за 10-и са предвидени множество митинги в столицата и не е желателно участниците в тях да се смесват с футболните агитки. Ето какво написаха от БФС за решението си:

Спортно – техническа комисия

Решение - 08.06.2023 г

БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши- срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК „Левски“ Сф и ПФК „Арда“ Кърджали, ще се играе на 11.06/неделя/2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара на БФС. Същият е публикуван на официалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са уведомени.

Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на ФК. А ето каква е статистиката на Левски в баражите досега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички