С 4 въпроса Левски възропта срещу БФС и поиска да върне баража на 11 юни


С 4 въпроса Левски възропта срещу БФС и поиска да върне баража на 11 юни
Снимка: Levski.bg

1769 0

От Левски публикуваха официална позиция, която изразяват несъгласие относно промяната в датата на баража за Европа. Както е известно, срещата бе насрочена за 11 юни, но в последния момент от БФС решиха да я изместят с един ден.

Към момента именно "сините" са на четвърто място и при положение, че няма промяна ще играят срещу Арда за място в Лигата на конференциите. От клуба поискаха да върнат двубоя на първоначалната дадоха и зададоха 4 въпроса.

Ето и цялата позиция на Левски без редакторска намеса:

Левскари,

Ръководството на „ПФК Левски“ изказва остро несъгласие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 г., с което бе променена датата на баража за участие в Европейските клубни турнири.

Решението на СТК е аргументирано със „спазване на феърплея и равнопоставеността“ между отборите, които ще вземат участие в срещата. Ето защо задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз:

  • При равни условия ли ще бъдат поставени двата отбора в баража за участие в Европейските клубни турнири, при условие, че единият разполага с 24 часа повече за възстановяване и подготовка?

  • Колко феърплей е решението отборът завършил на четвърто място в класирането да разполага само 72 часа до срещата?

  • Къде е феърплеят, когато се променя утвърдената за баража дата само ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без дори да се потърси някаква комуникация с евентуалните участници в него?

  • Наясно ли са от СТК и БФС как се организира футболна среща с изключително голям залог и интерес към нея в рамките на само 3 дни?

Сигналите за изтичащи договори са неотносим аргумент към „феърплея и равнопоставеността“ между участниците в първенството, доколкото същите са решения на спортно-техническото ръководство на съответния клуб.

Взимането на подобни решения, явно противоречащи на феърплея и равнопоставеността между участниците в първенството, подкопават сериозно доверието към комисиите на БФС.

Още веднъж подчертаваме, че взимането справедливи решения са в основата на правовата държава каквато е България, част от която е и БФС.

Ето защо настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат предварително обявената дата - 11.06.2023 г.

До битката с ЦСКА днес остават броени часове, като до този момент "сините" фенове имат голямо превъзходство в закупените билети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Назон от ЦСКА оспори зашеметяващ рекорд на Роналдо

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички