"Герена" приема четвърти бараж за Европа, до момента Левски е 3 от 3


"Герена" приема четвърти бараж за Европа, до момента Левски е 3 от 3
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2683 0

След изиграването на всички мачове Левски официално завърши на четвърто място в класирането и се класира на бараж за Лигата на конференциите. В последния кръг "сините" загубиха с 0:2 от ЦСКА, а ЦСКА 1948 завърши наравно с Локомотив Пд. По този начин Левски завърши на 3 точки зад състава на Атанас Рибарски, който директно се класира за Лигата на конференциите.

Три от три до този момент за Левски

Така столичани за четвърти път в историята си ще участват в подобна битка за евротурнирите. Досегашните три обаче бяха за друг турнир – Лига Европа. Интересното е, че до момента столичани винаги са ликували на "Герена", пише "Тема спорт". Първият път е на 4 юни 2017 година. Тогава те приемат Верея и доста трудно се налагат над съперника. Левски води с 1:0 в добавеното време, когато Иван Бандаловски вкарва и праща сблъсъка в продължения. Там голове не се отбелязват, а при дузпите "сините" са по-хладнокръвни.

През следващата кампания те приемат Черно море на плейоф за евротурнирите. Този път не срещат никакви затруднения и побеждават с 4:1. През 2018/19 пък на "Герена" е подчинен Етър. Предстои да видим дали Левски ще продължи с успехите при домакинството на Арда. Все още не е ясно точно кога ще е. Първоначално бе насрочен за неделя (11 юни), но във вторник решиха да сменят датата с ден по-рано. Това никак не се понрави на "синия" клуб, който пусна гневна декларация към БФС, а от родната централа в крайна сметка съобщиха, че днес (8 юни) ще бъде взето крайното решение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички