Новият треньор на Китай е... бивш наставник на Левски


Новият треньор на Китай е... бивш наставник на Левски
Снимка: Getty Images/Guliver

1548 0

Сръбският специалист Александър Янкович е новият треньор на националния отбор по футбол на Китай. Припомняме, че той има своята история и в българския футбол, след като през сезон 2002/03 е помощник-треньор в родния Левски.

Тогава старши треньор на "сините" е неговият сънародник Славолюб Муслин (бел. ред. на заглавната снимка е именно Муслин, а не самият Янкович). Преди този си престой в България обаче опитът му е съвсем ограничен - само като помощник-треньор на Цървена звезда.

Именно в сръбския гранд се завръща още през следващия сезон, но отново с тази си роля (след което отново е помощник в отборите на Металург Донецк, Локерен на два пъти и Локомотив Москва).

Тогава започва и същинската му кариера на наставник, като има два престоя като старши треньор в Цървена звезда, а между тях ръководи Локерен и отбора на Сърбия до 21 години. Следват отново два престоя в Мехелен, които са прекъснати от ръковедене на Стандарт Лиеж.

От сезон 2018/19 започва кариерата му в Китай. Той минава през три различни гарнитури в страната, като през миналия сезон се добира до представителния отбор, но не като старши треньор. Сега дойде времето и за това пред Янкович в азиатската страна.

През 2018 година се спекулираше, че Янкович ще застане начело на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички