По време на бойкота: Левски с двойно повече фенове от ЦСКА


По време на бойкота: Левски с двойно повече фенове от ЦСКА
Снимка: Lap.bg/ Колаж: Sportlive.bg

3609 0

Анализ на румънския портал GSP даде любопитен поглед около посещението на двубоите в родния елит, като се оказва, че по средна активност по трибуните сме на 11-о място от общо толкова изследвани страни от Източна Европа.

В изследването са били включени елитните първенства на Австрия, Румъния, Чехия, Хърватия, Унгария, Кипър, Сърбия и Словакия, като навсякъде средната посещаемост е по-висока от България, смятат румънците. 

Според GSP, България бива населявана от 6,9 милиона души, а най-голям интерес от началото на кампанията има към мачовете на Левски, където средната посещаемост е 6000. На второ място при този развой очаквано се нарежда вечния съперник - ЦСКА, който разполага с двойно по-малка посещаемост - 3000, като именно тогава организираните запалянковци на клуба бойкотираха ръководството и не посещаваха двубоите.

Ситуацията на Балканите

Тройката в родния футбол се допълва от Локомотив Пловдив със своите 2900 запалянковци средно на двубой. Трябва да се отбележи, че със своите цифри Левски разполага с по-висока средна посещаемост от отбори като Слован Братислава (3800), Партизан (3300), Дебрецен (4200) и Динамо Загреб (5000).

Румънският портал обръща внимание и на 11-кратния пореден шампион - Лудогорец, където технически директор е именно румънецът Козмин Моци. Средната посещаемост на "орлетата" е 1200 души.

Най-много запалянковци се оказва, че посещават двубоите в Гърция, където при население от 10,7 милиона, цели 4 отбора събират над 10 000 зрители средно на мач - АЕК Атина (средно по 25 800 фенове на мач), Олимпиакос (19 000), ПАОК (13 500) и Панатинайкос (11 800).

Вижте каква кампания готвят феновете на ЦСКА за домакинството на Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички