"На никого не съм обещавал сляпо подчинение" - Иво Ивков обясни конфликта с Наско Сираков


"На никого не съм обещавал сляпо подчинение" - Иво Ивков обясни конфликта с Наско Сираков
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2168 0

В днешния 24 февруари изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, даде дълга пресконференция, по време на която обяви, че Наско Сираков е спрял изходящите трансфери през зимата. Ивков също така заяви, че не е част от структурата на "Герена", която взима стратегическите решения, а това е факт след мача с ПАОК през лятото на 2022 година...

Това накара журналистите да зададат допълнителни въпроси на директора за отношенията му със Сираков и дали между двамата няма някакъв конфликт. Ето как отговори Ивков:

"Клубът си има структура, има висше ръководство и аз няма да оспорвам нито устава, нито закона. Просто когато дойдохме, на никого не съм обещавал сляпо подчинение, а единствено, че ще положа всички усилия за спасяването на Левски. За мен стои само въпросът за интереса на Левски така, както аз го виждам. Трябва някой да ме убеди, че не съм прав. Ако не може - презюмирам до доказване на противното, че съм прав".

"В крайна сметка, дали съм прав, времето ще покаже, но факт е, че не разполагаме с възможността да взимаме стратегически за клуба решения. За добро или лошо".

"Няма междуличностни конфликти, това си го избийте от главата! С кого да имам конфликт? С най-големия, може би, за всички времена след Гунди, и най-големия голмайстор, господин Сираков, който е президент и светиня за Левски? Просто, когато се борим за спасяването на Левски, аз имам друго виждане как да постигнем крайната ни цел. Всичко това е процес".

"За мен проблемът на Левски не е от финансово естество. Големият проблем на Левски е от управленско естество. Имаме различия, поне аз, сериозни различия с висшето ръководство на клуба за тактиката, стъпките и действията, които трябва да се предприемат. Няма нищо лошо в това, това за принципни различия. Някой от нас греши".

"Не е изключено да напусна клуба, но съм отговорен човек. Аз съм единственият човек, който подписва от името на клуба. Ще дам на собственика възможност да изберат с кого да ме сменят - той и неговите съветници. Аз трябва да подписвам важни документи в следващите дни. Какво значение има дали ще си подам оставката? Ако има още по-големи различия, най-нормалното нещо е собственикът да ме смени. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Моето верую е, че решенията трябва да се вземат в кабинета на изпълнителния директор на Левски. Без значение как се казва той", отсече Ивков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Колко пари е платил Левски за Джевад Ел Джамили - Иво Ивков даде отговор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички