Нова издънка за Левски в София: Три греди отказаха "сините" срещу Септември


Нова издънка за Левски в София: Три греди отказаха "сините" срещу Септември
Снимка: LAP.bg

6357 0

Отборът на Левски не успя да победи Септември София след равенство 0:0 на "Васил Левски" в столичното дерби от 14-ия кръг в Първа лига. "Сините" уцелиха три греди в мача, но така и не успяха да отбележат гол във вратата на Септември, записвайки първо равенство през новия сезон.

Още в самото начало на мача Филип Кръстев уцели греда, а малко след това Септември загуби 18-годишния си футболист Мартин Стойчев, който се контузи и бе принудително заменен. След гредата в началото Левски продължи да контролира играта, но не успяваше да стигне до гол.

През втората част Левски уцели още две греди - на Андриан Краев и на Уелтън. Останалите ситуации за "сините" пък бяха отразени от вратаря на Септември Димитър Шейтанов, който бе Играч на мача за символичните домакини. 

Така Левски записа още един мач в София, в който не постига победа. По-рано през сезона "сините" загубиха от Локомотив София, ЦСКА 1948 и Славия, а сега направиха "хикс" срещу Септември. Двубоят бе дебютен за новия треньор на Септември Светослав Петров, който замени на поста Славко Матич.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Левски можеше да открие, след като удар на Филип Кръстев в наказателното поле срещна гредата. В седмата минута Септември трябваше да извърши принудителна смяна, след като 18-годишният Мартин Стойчев се контузи, а на негово място се появи Александър Тодоров.

В средата на полувремето Септември организира прекрасна атака, с която можеше да открие резултата. Извеждащо подаване намери Атанас Кабов, който се измъкна зад отбраната на Левски. Кабов спринтира с топка в крака към вратата на "сините" и накрая опита удар към близкия ъгъл, но Пламен Андреев внимаваше и изби в корнер.

В 24-ата минута и Левски стигна до добра голова възможност. Илиян Стефанов очакваше топката на ръба на засадата и получи подаване. С първото си докосване Стефанов успя да си осигури добра позиция за стрелба, а след това опита опасен изстрел към вратата на Септември, но топката профуча на сантиметри от страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Четири минути след подновяването на играта Левски бе изключително близо до откриването на резултата. След центриране от корнер Андриан Краев успя да стреля с глава, но ударът му срещна напречния стълб - за късмет на вратаря Димитър Шейтанов.

След около час игра Левски стигна до нови две положения за гол. Първо Роналдо проби добре отдясно и подаде към Марин Петков, който обстрелва вратата на Септември от границата на наказателното поле, но ударът му не намери целта. Малко след това пък Уелтън също опита удар от границата на пеналтерията, но уцели напречната греда.

В следващите минути Левски продължи да натиска и да търси победния гол, но без резултат. Отбраната на Септември бе подготвена за действията на нападателите на "сините", чиито действия издишаха откъм креативност. С ключова роля за равенството на "Васил Левски" бе и стражът Димитър Шейтанов, който завърши мача със седем спасявания.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Носителят на Купата на България Левски пропиля страхотен шанс в последния кръг, след като загуби от Славия и пропусна да се изкачи на върха в Първа лига. Това бе трето поражение за "сините" при визити в столицата след загубите срещу ЦСКА 1948 и Локомотив София.

Сега на Левски му предстои още една визита в София - този път на, поне на хартия, най-слабия столичен тим в елита към момента - заемащият 14-ото място отбор на Септември. Двата тима играят доста на брой приятелски срещи един срещу друг в последно време и се познават добре.

Ако се абстрахираме от резултатите в приятелските срещи, то за последните пет сблъсъка Левски е спечелил четири и веднъж двата тима са завършили наравно. Ето какви са коефициентите за мача Септември - Левски!

Стартови състави:

Септември: 21 Димитър Шейтанов, 10 Асен Чандъров , 5 Асен Георгиев, 4 Иван Арсов, 26 Илия Миланов, 9 Димитър Костадинов, 6 Атанас Кабов, 23 Йоан Гаврилов, 22 Мартин Стойчев, 13 Мартин Николов, 19 Реди Каса

Левски: 1 Пламен Андреев, 5 Ван Дер Каап, 7 Георги Миланов, 8 Андриан Краев, 14 Илиян Стефанов, 17 Уелтън, 18 Роналдо, 23 Сонко Сундберг, 30 Филип Кръстев, 33 Хосе Кордоба , 88 Марин Петков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички