Батков за Домусчиев: Смятам, че щеше да се оттегли, ако не бяха станали шампиони през 2013г.


Батков за Домусчиев: Смятам, че щеше да се оттегли, ако не бяха станали шампиони през 2013г.
Снимка: БГНЕС

2492 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков си припомни за годините прекарани в "синия" клуб и се върна 5 години назад, когато отборът загуби злощастно титлата в последния кръг срещу Славия. Според него хегемонът в последните години Лудогорец нямаше да има тази съдба, ако тогава не бе вдигнал трофея.

Не мога да си го обясня. Явно е Божият промисъл. Че ние случайно бихме Лудогорец преди това, е факт. Но и това го има във футбола. Определено доминирахме, но Петков хвана такива удари… Както Пламен Илиев – знаете ли как го харесах? Играем със Севлиево там и на загрявката гледам русичко, слабичко момченце с превързана ръка. Почва мача и това момче спаси 16-17 бомбени удари, включително Гара Дембеле играеше тогава. Още по време на срещата казах на Георги Иванов-Гонзо, че този го искам на полусезона в Левски. После се оказа, че два пъти е идвал на „Герена“, не е бил одобрен и са го обявили за неперспективен и т.н. Същото беше и на този мач със Славия – толкова положения изпуснахме", сподели той в предаването "Код:Спорт" и отговори какво можеше да стане, ако Левски бе спечелил двубоя.

"Щеше да тръгне по друг начин първенството. Смятам, че Киро щеше да се оттегли. Никой не вярваше, че Лудогорец има някакъв шанс, освен в сферата на научната фантастика. Доколкото знам Домусчиев тогава беше на финала на Шампионска лига в Англия", допълни Батков и отговори дали доминацията на Лудогорец помага за нещо.

"Поддържа някакъв клубен коефициент на България. Но не е добре, защото когато големите отбори не вземат титла, почва отлив на публика. А и те наложиха стандарти, които са непостижими за другите. Позволяват си бомбастични трансфери, много високи заплати. Не знам какви са им бюджетите и какви фондове харчат, но са в пъти повече и от Левски, и от ЦСКА. Горе-долу същата работа, както и в Левски - един-двама българи я има, я няма. Има резултати, но има и много грешни трансфери. Чудя му се на г-н Домусчиев на акъла. Явно и него са го подхванали т.нар. „футболни хора“. Накупи играчи, а гледам, че само един-двама играят.

Гледам ги, показват добри неща, но отборът им се гради на трима футболисти, които са наистина класни играчи – Моци, Съни Дяков и Марселиньо. Имат двама-трима добри единици, но това им е гръбнакът, а те са по на 34 години. Ако те не успеят да намерят достойни заместници… Но има ли парите, хъса на Киро Домусчиев, порядъкът, който е въвел в Лудогорец, както и в другите си бизнес компании, няма да е скоро".

В събота пък настоящият бос на "сините" Спас Русев говори за всички важни теми от последните дни около клуба - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички