Обща стойност близо 20 млн. евро: Кои от Айнтрахт останаха извън сметките за Левски?


Обща стойност близо 20 млн. евро: Кои от Айнтрахт останаха извън сметките за Левски?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3993 0

Левски е на прага на първо участие в груповата фаза на Лигата на конференциите в своята история. За да се случи това обаче, "сините" ще трябва да се справят с изключително тежка задача - германския Айнтрахт Франкфурт.

Пределно ясно е, че "орлите", спечелили Лига Европа през сезон 2021/22, разполагат с по-качествени и скъпи футболисти. Въпреки че това невинаги има значение, разликата е наистина осезаема, когато говорим за цената на състезалите на двата тима.

Трима играчи, по-скъпи от целия отбор на Левски, аут за мача със "сините"

Справка в официалния сайт на УЕФА показва, че Айнтрахт не е регистрирал трима свои футболисти за сблъсъците със "сините". Играчи, чиято обща стойност според специализирания сайт Transfermarkt е 18,5 милиона евро. За сравнение - целият състав на Левски е оценен на 18,35 милиона евро.

Кои са отсъстващите? Централният нападател Рафаел Боре от Колумбия е един от тях. Според Transfermarkt той струва 9 милиона евро. Причината да остане извън сметките за плейофа за групите в Лигата на конференциите е, че е пред трансфер в Локомотив Москва.

Боре има общо 92 мача за Айнтрахт Франкфурт, в които е реализирал 15 попадения и е дал 12 асистенции. Друг отсъстващ ще бъде хърватският дефанзивен полузащитник Кристиян Якич, който е оценен на 7 милиона евро.

Халфът бе човекът, който се появи принудително като резерва в срещата с Дармщад, когато капитанът Себастиан Роде получи травма. Якич има 75 мача за германския отбор, като в тях се е разписал 2 пъти и е дал 2 асистенции.

Левият краен бранител Кристофер Ленц е третият футболист, който не попадна в списъка със заявени играчи към УЕФА за срещите с Левски. Германецът е оценен на 2,5 милиона евро и има 52 мача за Айнтрахт. В тях не се е разписвал, но е дал 3 асистенции.

Първият мач между двата тима ще се състои на стадион "Георги Аспарухов". Два дни преди сблъсъка - опиянение в синьо: опашка за билети за Айнтрахт 5 часа преди пускането им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички