Иво Ивков разкри кой е платил лагера в Дубай, кой е спрял трансферите и колко дължи Левски на НАП (ВИДЕО)


Иво Ивков разкри кой е платил лагера в Дубай, кой е спрял трансферите и колко дължи Левски на НАП (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

5659 0

Изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, даде крайно любопитна пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", по време на която отговори на редица важни въпроси, които касаят "сините" фенове!

В началото той обясни защо в последно време не говореше пред журналистите: 

"Интересът на Левски наложи известна пауза в обещаните от мен редовни пресконференции. Имам предвид публично известния факт, че течеше изключителна тежка процедура по пълен и всеобхватен финансов и юридически одит на нашия клуб от потенциалния тогава инвеститор. Тази процедура продължи около 3-4 месеца. Паралелно започна и финансов мониторинг от УЕФА заради участието ни в европейските турнири, който заплашваше да се превърна в наказателна процедура за клуба. Успяхме да минем през тези изпитания, но трябваше да се запази известно мълчание".

Последваха отговори по темите, на които Ивков каза, че смята, че дължи отговор на феновете!

Лагерът в Дубай

"Една преекспонирана тема, но ще кажа всичко точно и ясно. Защо там - защото там има най-благоприятни условия за футбола, към който се стремим и който проповядва нашият старши треньор. Логично възникна въпросът как Левски си го позволи? Нямаше да си го позволи, но просто се впрегнах и направих всичко възможно отборът да се подготви по най-добрия начин за бъдещето. Не можем да си позволим скъпи трансфери, но трябваше да си позволим една добра подготовка. Вярвам, че не е късно Левски да се върне към победите и имам пълно доверие на Станимир Стоилов и неговите виждания за футбола".

"Как беше финансиран? Финансирането, което осигурихме, беше целево. Тези средства е много важно отново да повторя, че нямаше да бъдат усвоени от клуба, ако не бях убедил съответните рекламодатели, че това е изключително важно за нашия клуб. Бюджетът на Левски не е ощетен по никакъв начин - трябва да се гордеем, че осигурихме едни добри условия за подготовка".

"Спонсорите са широко известни, публични компании, абсолютно чисто и вие можете да се досетите, като видите новото брандиране на нашия Сектор "А" и Сектор "В"... Най-големият публичен холдинг в България "Еврохолд", чрез своите дъщерни компании, помогнаха с едната част. Левски не е просил, не е получавал дарения. Всичко дължим на това, че хората виждаха, че се развиваме по правилен път и искаха да помогнат и да рекламират своя бизнес".

"Другият спонсор е "Нова Броудкастинг груп". Сега е моментът да благодаря на хората, които дадоха ръка в онзи момент на Левски, следвайки интересите на управляваните от тях предприятия. Това са компаниите, те не искаха афиширане, не искаха благодарности. Толкова за лагера".

ТРАНСФЕРИТЕ

"Получихме реални оферти от големи клубове за двама наши футболисти. Проведохме разговори и онлайн срещи, както с Ню Йорк Сити, така и със Сочи, чието ръководство дойде специално, както и Брьондби, само за един от състезателите (б.р. - Хосе Кордоба). За Анди Краев получихме оферта от водещ унгарски отбор (б.р. - МОЛ Фехервар)".

"Получихме реални оферти за над 6 милиона лева. Считах трансферите за абсолютно наложителни, но те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от висшето ръководство на клуба, конкретно от собственика на клуба, с когото вчера комуникирах и той нямаше нищо против да разкрия това нещо, за да няма спекулации".

ПРОВАЛЕНАТА СДЕЛКА С ЮНАЙТЕД ГРУП

"Аз също бях изненадан и научих два часа преди изявлението на Шолак. Рано сутринта получих смс от представители на "Юнайтед груп". Още след финала за Купата изпратиха писма за намерение. Проведох разговори, исках да ги привлека като спонсор. Благодарение на успехите, изявиха намерението за придобиване на акциите на клуба".

"Около Коледа аз и Станимир Стоилов решихме, че ще се държим така сякаш "Юнайтед Груп" никога не са се появявали и не съществуват. Прозряхме една простичка истина, че ако влязат в клуба, тогава нашата мисия Левски да бъде изведен от блатото, в което го заварихме, щеше да бъде изпълнена".

След това Ивков се върна към неосъществените трансфери: "Решихме да се държим сякаш ги няма (б.р. - "Юнайтед груп"), впрегнахме нашите знания, и най-вече той (б.р. - Станимир Стоилов), като човек, който може да създава футболисти, аз като изпълнителен директор, осигурихме тези преговори и трансфери. Остана само подпис...".

"Защо бяха крайно наложителни тези трансфери? Успях да убедя Мъри, а той не е глупав човек, че това е единственият начин Левски да бъде горд и независим не само на терена, а и извън терена. С тази сума щяхме да покрием голяма част от главницата към НАП, да успеем да договорим по-добри условия, а не унизителни такива със запор на сметки... и да извадим сами клуба си, без Бащици, без външна помощ и просия, въпреки резултатите напоследък".

"Това не се случи. В крайна сметка, има структура в Левски, ние не взимаме стратегическите решения или поне така е след мача с ПАОК".

ЗА НАП

"По груби цифри става въпрос за 11 милиона и половина. Както ви изглеждат много и те не са никак малко и са голям бич за Левски, трупан с годините от собственици, които станаха известни покрай Левски, това е предмет на друга пресконференция. Изготвил съм ясна справка с колко е задлъжнявал клуба в кои точно години и под чие ръководство. Ще преценя дали това ще е на следваща пресконференция или просто ще бъде публикувано...".

"Както и да изглеждат много, показахме с работа за 15 месеца, че и това е преодолимо за нас, когато сме заедно, когато сме юмрук и когато работим правилно. Аз с НАП ми се наложи да водя преговори няколко пъти. Успяхме да получим безусловен лиценз, а не като предишни години условен. Преодоляхме и мониторинга на УЕФА, следствие на участието ни в европейските клубни турнири. Успяхме да постигнем договореност за новия срок, който ни бе даден окончателен по мониторинга. УЕФА се довери на нашата позиция и не последваха действия по наказателна процедура".

"Сега предстои новият лицензионен период. Отказът на "Юнайтед Груп" дойде в много тежък момент, защото на последните преговори с НАП присъстваше и техен представител, януари месец, и ги увери, че те всеки момент влизат в клуба и ще договорят изплащане на цялата главница или евентуално част от нея и евентуални преговори за опрощаване и разсрочване на част от непосилните лихви. Главницата стана 7 милиона и нещо, останалото са лихви!".

ЗА ФИНАЛ

"В последните месеци върху мен се изляха тонове помия, вярно, те дойдоха от анонимни профили, платени тролове и издания без тежест, но все пак дойдоха. Това, признавам, засегна моите най-близки хора и семейството ми. Но ви уверявам, че на мен ми даде ми увереност, че сме на прав път с Мъри и много надълбоко съм бръкнал в нещата".

"Няма нито един факт, който да сочи за моя грешка. Имаше само омраза, внушения и епитети. Знам кои са кукловодите. Те са от близки кръгове до висшето ръководство на нашия клуб. На тях ще им кажа, че вие лесно ще загасите с милионите си моята светлина, но внимавайте да не останете обаче вие самите в мрак след това".

"Седя безрезервно зад Станимир Стоилов. Каквото и да се случи, за мен периодът, в който работихме рамо до рамо, е нещо изключително важно. Направихме всичко по силите си. Дойдоха и резултатите. Бяхме напът и все още не е късно да извадим клуба си от едно абсолютно безнадеждно положение".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "На никого не съм обещавал сляпо подчинение" - Иво Ивков обясни конфликта с Наско Сираков!

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИВО ИВКОВ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички