Левски не убеди, но победи - 2 бързи гола матираха Ботев Враца на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)


Левски не убеди, но победи - 2 бързи гола матираха Ботев Враца на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8804 0

За трети път през сезон 2022/23, Левски победи Ботев Враца с 2:0, този път в приятелски мач, който се проведе на стадион "Георги Аспарухов". Предишните две шампионатни срещи отново бяха спечелени от "сините", отново със същия резултат!

В отсъствието на титулярните си централни бранители Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг, 26-кратните шампиони показаха някои колебания в защита, особено през първото полувреме, когато врачани бяха много близо до гола, но или не уцелваха вратата, или Николай Михайлов показваше добър рефлекс. 

През втората част футболистите на Станимир Стоилов коригираха представянето си и почти не позволиха на съперника да създаде опасност, а двете победни попадения паднаха в 79' и 81' минути. Техни автори бяха Асен Чандъров и Кристиян Димитров! Веднъж и гол на Рикардиньо (при 0:0) бе отменен правилно заради извършено нарушение от бразилеца.

*Преди подновяването на Първа лига, Левски ще изиграе още две контроли на "Герена" - срещу Марица Пловдив (3 април) и срещу Витоша Бистрица (4 април)!

Пълен запис от Левски 2:0 Ботев Враца + развой на мача

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна при ветровито време и пред погледа на около 300 души, които бяха седнали на трибуните в Сектор "А". Добро впечатление правеше състоянието на тревната настилка на "Герена"!

Още в третата минута домакините можеха да открият резултата - Уелтън проби по лявото крило и пусна добър пас към Ел Джемили, но той се забави със завършващия си удар и бе блокиран. Последваха минути, в които нито един от двата отбора не успя да създаде реална опасност, а нарушенията се трупаха едно след друго. 

В 13-ата Рикардиньо пресира умело и предизвика лека суматоха в редиците на врачани, но Роналдо не успя да се възползва от открилата се възможност, а и вратарят Бариос разчете добре ситуацията. Гостите отговориха с красива атака, при която Браян Мендоса бе изведен зад отбраната, но последният му пас не намери съотборник в зелено. В 19-ата Асен Чандъров бе близо до гола, но ударът му с глава премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб.

След 24 минути игра Николай Михайлов отрази силен диагонален удар, който бе насочен към близкия му ъгъл. Четири по-късно стражът на "сините" само изгледа нов шут по диагонала, който премина изключително близо до дясната греда. 

В 32-рата защитата на Станимир Стоилов заспа и позволи на Мартин Кавдански да тръгне почти от центъра и да се озове сам срещу вратаря. Той избра да стреля по земя в долния десен ъгъл, Михайлов отново не помръдна и отново видя как кълбото минава на сантиметри от целта. Огромен пропуск на Кавдански и изключително груба грешка в отбраната на Левски!

В 38-ата минута Том Рапнуи получи първия жълт картон в двубоя, след като спря опасна атака на "сините", фаулирайки откъсващия се с топка в крака Ел Джемили. Малко след това защитата на домакините отново се пропука - Марко Мажуга намери непокрития в наказателното поле Клери Сербер, който обаче не успя да си укроти кълбото по най-добрия начин и със сетни сили нанесе удар, а той не затрудни плонжиралия Ники Михайлов. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ивелин Попов и Жереми Петрис се появиха на местата на Роналдо и Цунами за началото на втората част. 

В 50-тата минута влезлият на смяна в състава на Даниел Моралес Стефан Гаврилов опита късмета си с левия крак, но Михайлов внимаваше и спаси. Секунди по-късно Андриан Краев разсмя публиката с много силен и много неточен шут от голяма дистанция. 

След час игра Асен Чандъров подаде към Уелтън, той направи няколко финта на място и след това центрира меко към Рикардиньо на втора греда, но централният нападател остана под топката и не успя да я засече с глава. В 63-тата Жереми Петрис проби по дясното крило и пусна успореден на голлинията пас към Ивелин Попов. Опитният играч стреля без забавяне от десетина метра, но нацели тялото на Рикардиньо. 

В 66-ата минута Рикардиньо прати топката във вратата на врачани с глава, засичайки центриране на Галчев, но бе отсъдено нарушение, тъй като бразилецът побутна съперников играч преди да нанесе удара. В 70-тата Дейвид Михалев замени Джавад Ел Джемили и почти веднага пред него се откри чудесна възможност, но той не успя да нанесе добър шут след центриране на Уелтън. 

В 73-тата минута Ивелин Попов опита атрактивен изстрел от разстояние, а стражът на Ботев Враца се разтегна максимално, за да избие в ъглов удар. Именно Попов изпълни корнера, а Асен Чандъров се извиси над всички и потърси с глава долния десен ъгъл на вратата - за негово нещастие топката премина на сантиметри от гредата. 

15 минути преди края на редовното време Мъри Стоилов пусна на терена Антоан Стоянов, Кристиян Йовов и Борислав Рупанов, които замениха Уелтън, Андриан Краев и Рикардиньо.

ГОЛ - В 79-ата минута Левски откри резултата - Ивелин Попов пусна хитър пас към Асен Чандъров, а той си нагласи добре топката и шутира силно по диагонал, матирайки Красимир Костов - 1:0 за Левски!

ГОЛ - В 81-вата по-късно централният защитник Кристиян Димитров удвои преднината на "сините", стреляйки без забавяне от малък ъгъл - 2:0 за Левски!

Стартови състави

Левски: 1.Николай Михайлов (К), 22. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиян Димитров, 5. Келиан ван дер Каар, 6. Вендерсон Цунами, 8. Андриан Краев, 20. Асен Чандъров, 11. Джавад Ел Джемили, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 9. Рикардиньо

Ботев Враца: 34. Фредерико Бариос, 23. Браян Мендоса, 3. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 37. Том Рапнуи, 11. Момчил Цветанов, 18. Диого Барбоса, 17. Чавдар Ивайлов, 16. Красимир Тодоров, 14. Марко Мажуга, 28. Клери Сербер

Левски - Ботев Враца по ТВ: Къде да гледаме двубоя?

ПРЕДИ МАЧА

И двата отбора вече отпаднаха от турнира за Купата на България, така че паузата в клубния футбол заради националните отбори ще бъде по-дълга за тях. Следващият официален мач на "сините" е на 8 април - домакинство на Локомотив София (Първа лига, 25 кръг), а "зелените" ги очаква тежка визита на Лудогорец на същата дата.

Точно това накара Станимир Стоилов да организира три контроли, за да държи играчите си в ритъм. Първата от тях е срещу врачани, а другите две са на 3 април (Марица Пловдив) и 4 април (Витоша Бистрица).

За последно Левски победи Арда в Кърджали с класическото 3:0 (19 март) в мач от 24-тия кръг и така се изкачи до четвъртото място в таблицата. В същия ден Ботев пък завърши 0:0 на свой терен с Пирин Благоевград и не успя да се измъкне от "Групата на изпадащите", оставайки на 11-а позиция.

Директни мачове между Левски и Ботев Враца през сезон 2022/23:

  • 28 август 2022 г. - Ботев Враца 0:2 Левски (8 кръг)
  • 11 март 2023 г. - Левски 2:0 Ботев Враца (23 кръг)

*Ръководството на Левски обяви вход СВОБОДЕН за контролата с Ботев - всички привърженици ще могат да изгледат срещата на живо от Сектор "А"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички