Левски поздрави двама бивши футболисти, които празнуват рожден ден на 31 март


Левски поздрави двама бивши футболисти, които празнуват рожден ден на 31 март
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1888 0

С две отделни публикации в официалния сайт на клуба, ръководството на Левски честити рождените дни на двама свои бивши футболисти - Божидар Митрев и Николай Илиев!

Митрев, който навършва 36 години на 31 март, наскоро се завърна на "Герена" и в момента е треньор на вратарите. Той има 104 мача за тима във всички турнири и печелил 2 титли и 1 Купа на България. 

Илиев, който навършва 59, е определен за "един от най-обичаните "сини" играчи". Той е четирикратен шампион на страната и двукратен носител на Купата. За националния ни отбор е записал 53 мача (5 гола) и избиран за "Футболист №1 на България" за 1987 година.

Публикацията на Левски за Митрев:

"Днес треньорът на вратарите в „ПФК Левски“ Божидар Митрев празнува своя 36-ти рожден ден.

Юношата на клуба има 104 мача за „ПФК Левски“, като зад гърба си има две спечелени титли и една купа на България. Дебютира в мач от Шампионската лига срещу "Вердер" (Бремен). Играе още за "Локомотив" (София), "ФК Шериф" и "Волунтари".

„ПФК Левски“ честити празника на Божидар Митрев и му пожелава здраве, лични и професионални успехи, и много щастливи мигове с любимия отбор".

Публикацията на Левски за Илиев:

"Днес един от най-обичаните „сини“ играчи и бивш председател на Управителния съвет на „Левски“ Николай Илиев празнува своя 59-ти рожден ден.

Той играе за тима от 1983 до 1989 г. и през 1992–1993 г. Шампион на България през 1984,1985, 1988 и 1993 г., носител на купата на страната през 1984 и 1986 г. Има 196 мача и 25 гола в "A" група. За „сините“ е изиграл 40 мача и е вкарал 7 гола за купата и 19 мача с 2 гола в евротурнирите (6 мача и 2 гола за КЕШ, 9 мача за КНК и 4 мача за купата на УЕФА).

Илиев е играл още за „Болоня“ (Италия) от 1989 до 1991 г. (28 мача и 3 гола), „Херта“ (Берлин, Германия) през сезон 1991/92 и „Рен“ (Франция) през 1993 г.

За националния отбор е изиграл 53 мача и е вкарал 5 гола, с него бе на СП-94 в САЩ (четвърто място).

Илиев е Футболист № 1 на България за 1987 г. и първият български футболист в калчото.

Известен е като модерен защитник с интелигентна и авторитетна игра, играе отлично с глава и често бележи голове.

Завършил е престижната треньорска школа в Коверчано, Италия. Там е бил в един курс със светила като Франко Барези, Валтер Дзенга и Франко Каузио.

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК „Левски“ честитят празника на Николай Илиев и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи и бъдещи щастливи мигове с любимия „син” клуб".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Левски с интерес към сънародник на Хосе Кордоба, който игра срещу Лионел Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички