Мъри Стоилов отсече: Прекаленият слугинаж убива българския футбол


Мъри Стоилов отсече: Прекаленият слугинаж убива българския футбол
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1439 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира болната тема за родния футбол, свързана със съдийството. След вчерашния мач срещу Лудогорец специалистът отправи няколко реплики към съдиите.

"Темата за съдийството в България е доста дълго дискутирана. Аз имам достатъчно толеранс. Позволих си вчера да кажа няколко реплики за съдиите. Не искам да обиждам колегите от Лудогорец. В един мач без значение да има такова посредствено съдийство е ужасяващо. На толкова висок сблъсък да пратиш съдия, който не отговаря на нивото, е грешка още в назначението. Аз казах и вчера, ако беше нормално съдийство, двата отбора нямаше да завършат с 11 човека. Ангажимент на съдиите е да контролират поведението на играчите на терена“, обяви Мъри в интервю пред колегите от „Дарик“ и „dsport“.

Иска ми се да вярвам в съвпаденията. Прекаленият слугинаж в българския футбол го убива. Аз си признавам, че на мача Левски - ЦСКА когато показаха жълт картон на Илиян Стефанов и аз гледах като фен след мача казах, че съм знаел, че ще получи картон. Извинявам се на Кабаков това беше моя грешка това беше чист жълт картон. Избързах и бях фен на този мач. Не съм бил треньор“, продължи той.

Прекалено много грешки се наслояват понякога в една посока. Винаги съм казвал, че съдиите по принцип помагат някой път на силните. Слугинажът убива българския футбол. Един финал, който имаше нормално отношение между двата отбора и съдийство мина пред 40 000 човека без ексцесии. Не може пред 20 000 човека да си затваряш очите за явни глупости. Ако главният не видя, явно ВАР-ът е кьорав.  Явно, че този човек е кьорав и повече на трябва да бъде ВАР, защото не вижда. Може да има по-силно зрение да е терена, но там трябва да слезе по-долно ниво – В група или А окръжна, след като допускаш две едни и същи грешки“, категоричен е наставникът на „сините“.

Българското съдийство трябва да се отърси от слугинажа, да свирят това, което виждат, ако искат всички да спрем да ги коментираме. Не смятам, че най-големият проблем е съдийството. Имаме много проблеми клубовете да решаваме, че да хвърляме цялата вина на съдиите", сподели още Мъри.

А ето какви горещи подробности за утрешния празник разкри Станимир Стоилов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички