Петър Димитров: Когато Станимир Стоилов е на "Герена" има само един закон


Петър Димитров: Когато Станимир Стоилов е на "Герена" има само един закон
Снимка: Levski.bg

10500 0

Популярният сред "синята" общност фен на Левски - Петър Димитров, даде интервю пред "Gong", в което говори по актуалните около клуба теми след спечелването на Купата на България. В началото той се върна към момента, в който Станимир Стоилов се завърна на стадион "Георги Аспарухов":

"Когато Стоилов е на "Герена" има само един закон - всичко се прави в интерес на Левски. Много хора му се разсърдиха. За него е важно каква работа вършиш за Левски. В съблекалнята имаше едни момчета, които не знаеха на кой свят са. Когато се събраха всички ми позволи да вляза вътре и да подаря на всички по една книга "Синята приказка" с послания на всяко едно от момчетата. Казах им само едно: "Мъри ще ви отвори вратата към историята. Който го слуша, ще влезе в историята"". 

"Той знаеше най-добре каква е ситуацията финансово в клуба. Сигурен съм, че той лично за себе си си е поставил задача да не направи нито един грешен трансфер. Защото знае, че това на този етап е пагубно за Левски. Съжалявам за Митко (б.р. - Костадинов). Развиваше се добре, но не влезе в концепцията. Истинската работа на Мъри се видя след 6 януари, когато направи подготовка и си конструира отбора", добави Димитров и разкри:

"За другите момчета, които взехме, като знам колко дни и нощи ги увещаваше. И Ноа, и всички други. Те не са виновни, но такива сигнали излъчваше клубът. С бюджет, по-малък от този на 2 септември, виждате къде сме сега. Не са важни парите. Най-важното е, че запалянковците се обединиха. Покрай сдружението се срещам с много от тях. Златни момчета имаме. Тези между 30 и 40 години. През годините обаче се внушаваше да ги разделяме, за да владеем Левски".

"Хиляди пъти съм казвал, че когато Мъри говори, трябва да бъде слушан. Онзи ден го чухте какво каза. Ако е друг треньор, щеше да обира овациите. Той обаче каза, че не може да обещае надграждане. Тук са Наско Сираков като собственик, Дани Боримиров като шеф, Палмс бет като спонсор. Намерете и вложете пари. Оттук нататък нашето ниво е Европа. Трябва да вдигнем качеството. Ние играем с 14 човека. Нямаме контузия, няма нищо. Футболистите, които ползва, са по-малко от щаба. Хайде сега да намерим пари. Левскарите дават своята лепта", продължи авторът на книгата "Синята приказка" и след това се обърна към Васил Божков:

"Директно се обръщам към г-н Божков. Когато бяха 7-те поредни, на два от мачовете стоеше за мен. Знам какъв левскар е. Спомням си усмивката му. Г-н Божков, дайте пример на другите. Да опростим дълга. Влезте в съблекалнята, отидете при Наско, Мъри, Дани и Иво Ивков".

"Ако искаме в Левски от следващия сезон да се надгради, трябват финанси. В момента това, което се прави, е с минимум средства. Виждате резултатите. Във футбола качеството струва пари. След само един месец почваме на три фронта. Трябва да добавим и качество. Той показа какво може да направи без пари".

"На 24 май тук ще е голям купон. Какво по-голямо обръщение от това да кажеш "Само Левски". Тези щастливи хора, които виждам… За футболистите много се радвам. За едно от момчетата какво ли не се носеше, но след толкова обучение, виждате какво става. Лесно се слагаха етикети. Работа, работа, да осигурим на треньора едни средства и това е. Честита Купа на всички левскари", завърши Пепи Димитров.

*Още новини покрай Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички