Много нерви, малко футбол: Левски и ЦСКА 1948 не се победиха на "Герена" (ВИДЕО)


Много нерви, малко футбол: Левски и ЦСКА 1948 не се победиха на "Герена" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8225 0

Столичните грандове Левски и ЦСКА 1948 не успяха да се победят след равенство 0:0 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 16-ия кръг в Първа лига. "Сини" и "червени" предложиха много битка, но и малко футбол, като нервната игра и на двата тима в крайна сметка лиши феновете от по-интересни ситуации и попадения.

Срещата започна с претенции за дузпа от страна на ЦСКА 1948 след падане на Ивайло Чочев в наказателното поле на Левски. Малко след това "сините" дадоха нова свидна жертва, след като Илиян Стефанов бе настъпен от съперник и бе принудително заменен. Десетина минути по-късно пък Левски имаше претенции към съдията за втори жълт картон на Елитон.

В края на първото полувреме ЦСКА 1948 бе по-активният отбор, но не успя да стигне до гол. През втората част Филип Кръстев уцели греда с удар от средна дистанция, а след това и Георги Миланов имаше няколко добри положения да вкара, но не се възползва. В края на мача дебют за "сините" направи 17-годишната юноша на отбора Борислав Рупанов.

Равенството не бе добър резултат и за двата тима, които се стремят към първото място в подреждането. След равенството ЦСКА 1948 заема трето място с 32 точки, докато Левски е шести с 27 пункта - с два мача по-малко от "червените". В следващия кръг Левски гостува на Черно море, а ЦСКА 1948 приема Пирин Благоевград.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЛЕВСКИ - ЦСКА 1948

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7' Ивайло Чочев бе дръпнат в наказателното поле на Левски, а "червените" претендираха за дузпа (ВИДЕО), но съдията не се трогна. Малко след това Илиян Стефанов бе настъпен опасно от футболист на ЦСКА 1948 върху глезена, а футболистът на "сините" видимо изпитваше сериозни болки. Той успя да остане още малко време на терена, но състоянието му не се подобри и бе принудително заменен от Марин Петков. Що се отнася до гостите, в средата на първата част двамата централни бранители - Елитон и Симеон Петров, вече бяха с картони, а Елитон дори можеше да бъде изгонен (ВИДЕО).

В следващите минути играта се накъса, като опасни ситуации пред двете врати липсваха. В края на първата част обаче имаше активизиране в редиците на ЦСКА 1948, като "червените" бяха много близо до откриване на резултата. Хелитон засече центриране от корнер с глава, като изпълнението му накара Пламен Андреев да спасява. Малко след това и Евгений Сердюк тества рефлексите на младия страж, който отново бе на мястото си, за да спаси "сините".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част продължи по начина, по който се развиваше в големи периоди през първото полувреме - с накъсване на играта, много битка в средата на терена, нервни отигравания и малко футбол. В 62-ата минута дойде и първата по-сериозна голова ситуация: Филип Кръстев опита удар от средна дистанция, който обаче срещна страничния стълб на вратата на Даниел Наумов.

Три минути по-късно Левски атакува опасно през левия фланг, откъдето последва центриране. Роналдо опита да нанесе удар, но изпълнението му бе блокирано. Топката все пак стигна до Георги Миланов, който опита удар от непосредствена близост до вратата, но изстрелът му премина на сантиметри от гредата. В 74' Вандерсон Цунами стреля опасно с глава след подаване от корнер, но прати топката над вратата.

В края на мача Георги Миланов имаше още един шанс да вкара, но ударът му премина над вратата. Дебют за Левски пък направи 17-годишният Борислав Рупанов, който влезе на мястото на Уелтън за последните няколко минути от срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: 1. Пламен Андреев, 33. Хосе Кордоба, 23. Сонко Сундберг, 2. Жереми Петрис, 6. Вандерсон Цунами, 8. Андриан Краев, 7. Георги Миланов, 14. Илиян Стефанов, 30. Филип Кръстев, 17. Уелтън, 18. Роналдо

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 2. Джонатан, 87. Симеон Петров, 14. Елитон , 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 6. Карлос Охене, 58. Октавио, 10. Георги Русев, 25. Евгений Сердюк, 99. Радослав Кирилов

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛЕВСКИ - ЦСКА 1948 В ПЪРВА ЛИГА

ПРЕДИ ДВУБОЯ ЛЕВСКИ - ЦСКА 1948

След силния старт на сезона отборът на Левски влезе в миникриза, като "сините" не успяха да запишат победа в нито един от последните си три мача - загуба от Славия и равенства срещу Септември София и Локомотив Пловдив. Сега възпитаниците на Станимир Стоилов ще се изправят срещу един от най-силните отбори от началото на сезона - ЦСКА 1948.

Къде са ЦСКА 1948 и Левски в Първа лига

ЦСКА 1948 е трети във временното подреждане с 31 точки - с пет повече пред петия Левски, който обаче е с два мача по-малко. "Червените" направиха две равенства в последните си три мача: срещу Черно море у дома и срещу Славия като гост в последния кръг. При последната си среща през юли ЦСКА 1948 успя да победи Левски с 1:0.

Какво казаха Мъри Стоилов и Любо Пенев преди мача

Станимир Стоилов няма да може да разчита в днешния двубой на контузения Ивелин Попов, който е заменен от 17-годишна юноша на "сините". Въпреки това Мъри очаква неговият тим да запише победа на "Герена", където "сините" разчитат сериозно и на домакинския фактор и подкрепата от трибуните. Преди срещата Стоилов "изчетка" Любослав Пенев и ЦСКА 1948 (какво още каза Мъри - четете в линка).

За Любослав Пенев мачът между Левски и ЦСКА 1948 е "дерби", а отборът на Мъри - "претендент за титлата". Той заяви, че очаква много интересен мач между два отбора, които играят по различен начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички