Мъри: Не са фаворити само ЦСКА и Левски за титлата, ЦСКА 1948 е сред факторите


Мъри: Не са фаворити само ЦСКА и Левски за титлата, ЦСКА 1948 е сред факторите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1759 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори преди столичното дерби с ЦСКА 1948 в съботния ден. Двубоят дава начало на първото завъртане за двата тима през сезона и възпитаниците на Мъри ще се опитат да вземат реванш за загубата в първия кръг от "червените". Ето какво сподели специалистът преди двубоя, който е насрочен за 17:30 часа. 

ЦСКА 1948 и очакванията за утре

"Лично аз не очаквам разлика от първия двубой, освен в резултата. Тогава загубихме, въпреки че имахме преимущество. Очаквам да играем на високо ниво, в нашия стил и да победим", започна Стоилов с очакванията си за мача утре.

"ЦСКА 1948 израстна много през последната година. Направи впечатляващи резултат – победи нас и реми с хегемона Лудогорец. Всички отбори в челото имат шансове за титлата, не са фаворити за титлата само ЦСКА и Левски", коментира специалистът силното представяне на "червените" през настоящия сезон.

Ситуацията в Левски

Наставникът не подмина и темата около серията без победа в "синия" лагер, която от няколко кръга лишава тима от точки:

"Имаме непостоянство в резултатите, особено в последните мачове. Трябва да ги подобрим, ако искаме да бъдем претенденти. От мача утре зависи дали ще се борим за титлата или евротурнирите."

"Ивелин със сигурност няма да бъде на линия за двубоя. Това се очертава и срещу Черно море. Ще видим срещу Спартак Варна. Това е вторият нападател след Бари, който не е на разположение. Кордоба днес трябва да тренира, и ако всичко е наред трябва да играе утре", обясни Стоилов ситуацията около две от звездите на отбора.

"Би трябвяло във футболистите да има футболен ревашнизъм. Всякакви други настроения не биха били нормални за футболисти на Левски. Чудесен момент е да вземем реванш за загубата. Левски винаги е задължен да играе добре и да печели", категоричен бе наставникът, който се върна назад във времето до поражението от ЦСКА 1948 в Бистрица през юли.

Серията без успех

Стоилов подчерта какъв е и единственият шанс, по който футболистите могат да се върнат на победния път в Първа лига:

"Мисля, че футболистите имат психологическо напрежение, което може да бъде преодолят единствено с победа. Част от тях са млади футболисти или тепърва правят авторитетна футболна кариера. Смятам, че отборът ни, ако преодолее напрежението, може да бъде претендент. Доста ситуации можеха да бъдат реализирани от обикновен човек или фен, но напрежението си каза думата".

За благото на Левски

"Много лесно беше, когато дойдох тук да кажа „давайте нови футболисти“, но за мен е важно на първо място да спасим Левски. Няма значение колко велик треньор ще бъда аз. Трябва да спазваме финансовите граници. На този етап това са ни възможностите и всички стриктно спазваме финансовата дисциплина", обясни старши треньорът около възможността на отбора да се подсили с още футболисти през изминалото лято.

"След идването на Любо Пенев, и двата тима играят офанзивен футбол. Щом имаме претенции, значи трябва да показваме добра игра. Надявам се да се получи емоционален и добър мач. ЦСКА 1948 взе качествени футболисти и се превърна сред факторите в първенството", завърши Стоилов с мнение за Пенев и утрешния двубой.

Ето на какво мнение е и Стоилов за работата на Касай!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички