ВИДЕО: Мъри предпочита отлагане на наказанието и по-късно начало на Първа лига


ВИДЕО: Мъри предпочита отлагане на наказанието и по-късно начало на Първа лига
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1624 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде подробно интервю пред клубната телевизия на "сините" след последната проверка по време на зимния подготвителен лагер в Дубай.

Специалистът изрази притесненията си около подновяването на футбола в България на 11-и февруари, тъй като според него огромна част от терените няма да понесат атмосферните условия в страната към предстоящия момент. 

"Отдавна искам да направим всички една дискусия, да намерим решения, да видим кои са положителните, кои са отрицателните неща, но никой нямаше огромно желание. Сега се сещаме за тях, като видим леда и снега.

Всички отбори тренирахме при добри условия, а сега ще играем при отвратителни условия. С изключения на един-два стадиона, които имат отопление - на Лудогорец и нашия. За съжаление ние сме наказани, там също не бяхме достатъчно гъвкави, може би трябваше да се разреши първия кръг да се играе на нашия стадион, най-вече заради отоплението, а да изтърпим наказанието си втория или третия кръг, когато времето вече е добре.

Качеството и нивото на футбола пада изключително много. Условията няма да бъдат нито за игра, нито за фенове, нито за журналисти. Ще бъдем като ескимоси. Първенството в България за мен започва след 10 април", категоричен е специалистът.

"Рецептата е футболните хора да седнем на една маса, да поканим футболния съюз и да начертаем стратегия с всички добри неща, които трябва да се случат. И да отидем всички заедно и да поставим тези условия на държавата.

Нашата държавна е абдикирала от футбола вече много години, но и ние нямаме голямо желание да я притискаме, защото обикновено се слагаме на властимащите и да не разсърдим някого.

Караме я ден да мине, друг да дойде. Като дойде април, забравяме, че е имало февруари и март първенство. Но е абсолютно налудничаво да започваме първенството на 11 февруари. Това е престъпление спрямо футбола", добави по темата Стоилов.

Вижте какво сподели Весела Лечева за бъдещето на стадион "Георги Аспарухов"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от БАЛКАНИ

Сценарият с двете ЦСКА напът да се повтори в съседно на България първенство

Румънският футбол е напът да повтори неприятно постижение на българската Първа лига. Става въпрос за прецедента...

Реклама
Най-четени новини

виж всички