Лудогорец vs Левски: Отборът с минимално срещу този с максимално доверие в своите кадри


Лудогорец vs Левски: Отборът с минимално срещу този с максимално доверие в своите кадри
Снимка: Оф. сайт на Левски/Оф. сайт на Лудогорец

2642 0

В сряда, трети април, Левски гостува на Лудогорец в дербито на междинния кръг в Първа лига. Сблъсъкът е интересен по ред причини, не само защото противопоставя първия и четвъртия в класирането.

Първият срещу един от последните в категория "доверие в свои кадри"

Любопитно е, че в Разград ще се срещнат отборът с най-много свои кадри в състава и тимът със само един такъв. Ясно е, че най-много свои кадри в състава си имат "сините", а "орлите" са на последните позиции по този показател в Първа лига.

Лудогорец има в състава си 1 свой юноша с 1 гол

Отборът от "Герена" разполага с 13 свои юноши през настоящия сезон и е на първо място не само по този показател, но и по брой голове, реализирани от свои кадри - 32. Все пак, по втория показател Левски споделя първото място с Пирин (Благоевград).

Срещу тези 13 "сини" кадри шампионът "предлага" един. Това му отрежда 13-ата позиция в Първа лига по използване на свои футболисти. Що се отнася до головете на юноши "орлите" заемат 10-ата позиция с 1 попадение.

Втори по брой мачове на свои кадри в Първа лига

"Сините" заемат и водеща позиция в шампионата по брой мачове, изиграни от техните възпитаници. Младоците в синьо са изиграли 420 мача общо, което им отрежда второ място в тази класация. Лидер е Черно море с 463. Лудогорец заема 13-ото място с 21 срещи. А ето каква е статистиката на Георги Дерменджиев и Николай Костов един срещу друг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички