Левски и Костов страдат срещу Лудогорец, но "сините" са далеч от топ 3 от най-удобните за Георги Дерменджиев


Левски и Костов страдат срещу Лудогорец, но "сините" са далеч от топ 3 от най-удобните за Георги Дерменджиев
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

3826 0

Междинният 27-и кръг в Първа лига предвещава много интересни сблъсъци, които може да объркат и сметките на някои от лидерите в шампионата. Безспорно, дербито на кръга се очертава да е в Разград между Левски и Лудогорец, като и двата отбора има за какво да се борят, макар и с коренно различни цели.

Разградчани ще опитат да задържат преднината си на върха и за поредна година да осигурят шампионската титла, докато "сините" се борят за влизане в топ 3. В момента Левски изостава на 4 точки от третия Черно море и 5 от втория ЦСКА. Именно срещу "червените" ще е ключовият сблъсък в края на седмицата - в неделя, 7 април, на Националния стадион "Васил Левски".

Преди това обаче имат тежката задача срещу "орлите", които са побеждавали едва веднъж в Разград, и то чак през 2013 година. Сега начело на двата състава са опитни треньори със свои стилове, които опитват да налагат в отборите си.

Още: Трима от Левски са "под прицел" на чуждестранни агенти, гледат ги срещу Лудогорец и ЦСКА

Сблъсък на стилове между двамата треньори

Левски и Лудогорец в дългоочакван мач

Макар визитката на Николай Костов у нас да не е толкова богата, колкото на Георги Дерменджиев, то на "Герена" вече показа, че иска неговият отбор да играе красив футбол с повече разигравания и държане на топката.

Дерменджиев  също опитва да даде възможно най-много свобода на своите играчи, за да разгърнат своя потенциал и тази стратегия се оказвала печеливша през всички негови престои на "Хюферфарма Арена".

Още: В Левски разследват защо играчите "окапаха" през втората част срещу Славия и май откриха "виновника"

Дерменджиев срещу Левски - извън топ 3

Това ще е първи двубой срещу Левски за него, откакто се завърна през миналата есен. Любопитно е да се отбележи, че "сините" са пети сред отборите, срещу които Дерменджиев е постигал най-много победи в своята треньорска професия.

Той има общо 12 мача срещу тях, от които 4 победи, 3 равенства и 5 загуби! 3 от тези поражения са, докато е наставник на "орлите", като всички мачове са играни на стадион "Георги Аспарухов". Другите 2 са, докато води отбора на Сливен през 2008 година и 2010 година. Едно от равенството е в Разград за шампионат, а друго за Купата, като впоследствие отборът му е елиминиран след 1:0 на "Герена". Всички успехи са начело на хегемона от последните години, като 3 от тях са постигнати у дома. 

Срещу ЦСКА е по-успешен от Левски

Още: Ново крайно решение от Наско Сираков в стил "Андриан Краев", този път за таланта Стивън Жерард Гаоте?

Любопитно е да се отбележи, че срещу Ботев Пд е най-успешен. От общо 15 мача има 10 победи, като само една е, докато е в Сливен. Срещу Берое и Локомотив Пд има по 8 успеха от 14 мача, а веднага след тях е ЦСКА. Срещу "червените" има 13 мача и 7 победи. 6 са, докато е в Лудогорец и една, докато бе начело на Левски.

Костов има плачевна статистика срещу Лудогорец

Николай Костов има какво да поправя срещу Лудогорец

Николай Костов има по-малко мачове в родния елит, а срещу Лудогорец са едва 5. Статистиката му е доста лоша, като има 4 загуби - 1 с Левски и 3 с Ботев Пловдив. С "канарчетата" успява да победи шампионите с 2:1 през 2016 година у дома.

През този сезон вече загуби с минималното 0:1 на "Герена", като за идния двубой има няколко играчи с контузии и няколко, които трябва да се предпазят от картони, за да не изпуснат мача с ЦСКА. Това са Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и Марин Петков.

Още: Левски договори желан нападател?

Съдийските наряди: Кабаков на Лудогорец - Левски, пратиха Чинков на ЦСКА - Локомотив Пловдив

Картони срещу Лудогорец вадят трима титуляри на Левски от Вечното дерби с ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички