"Гоних топките онзи мач": Играч на Левски си спомни последната победа над Лудогорец в Първа лига


"Гоних топките онзи мач": Играч на Левски си спомни последната победа над Лудогорец в Първа лига
Снимка: БГНЕС

4669 0

Футболистът на Левски Марин Петков бе избран за играч номер 1 на февруари месец в родната Първа лига. Тогава той се разписа на два пъти при сблъсъците с Пирин Благоевград и Арда. "Всеки един и човек, и спортист, преживява спадове, падения и възходи. Това е нормално нещо, важно е как ще ги преодолееш" - започна той философски, след като първи благодари за наградата.

След това Петков коментира накратко спечеленото столично дерби със Славия, като призна, че са паднали физически през второто полувреме, но и че по-важното е, че са взели трите точки и не са допуснали гол. След това той насочи поглед и към предстоящите мачове с Лудогорец и ЦСКА.

Петков си спомни последната шампионатна победа на "сините" срещу "орлите", която бе преди цели 8 години. Той призна, че тогава е гонил и давал топките около терена. В онзи дуел на 13 август 2016 година Левски побеждава с гол на Божидар Краев в първата минута на добавеното време.

Още: Трима от Левски са "под прицел" на чуждестранни агенти, гледат ги срещу Лудогорец и ЦСКА

"Имаме два хубави мача – срещу Лудогорец и ЦСКА. За мен това са най-хубавите мачове, защото са дербита. Надявам се да издържим. Мисля, че всеки прави това, което е нужно, като професионален спортист. Имаме си треньори, които ни подготвят. Гоних топките на този мач (бел. ред. при последната шампионатна победа над "орлите"). Надявам се да спрем тази серия, защото сериите са, за да се развалят" - призна Петков.

"Не мисля, че аз трябва да казвам какви са нашите амбиции. Опитваме се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим пълния брой точки всеки мач. Не мисля, че трябва да се изхвърляме. По-добре да покажем на терена, дали сме готови за тези места, отколкото да говорим тук пред вас.

Мисля, че всеки мач започнахме да се стремим да побеждаваме, или поне да не загубим. Стремим се да пресираме съперниците си и да доминираме над тях и статистиката е показателна. Аз съм от малък левскар и това, че направих 100 мача за Левски е чест и гордост и се надявам да продължавам така" - продължи още той.

Марин Петков за сравненията с Уелтън и за целите пред Левски - групи в Европа

Още: В Левски разследват защо играчите "окапаха" през втората част срещу Славия и май откриха "виновника"

Марин Петков за целите с Левски

Петков призна, че адаптацията на новите в отбора е добра, а за финал коментира целите пред Левски, както и сравненията с любимеца на феновете Уелтън, който напусна през зимния трансферен прозорец:

"С Уелтон сме различни като типове. Не ми тежат тези неща. Надявам се да успея да се наместя на неговото място. Да играем в Европа, групи на Лига Европа или на Лигата на конференциите" - каза още Петков. 

А статистиката преди големия мач между "зелени" и "сини", който ще се състои в сряда (03.04) в Разград, е красноречива: Левски и Костов страдат срещу Лудогорец, но надеждата им се крие в... Дерменджиев.

Още: Ново крайно решение от Наско Сираков в стил "Андриан Краев", този път за таланта Стивън Жерард Гаоте?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички