Левски в световна класация на закъсалите, прави компания на Манчестър Юнайтед


Левски в световна класация на закъсалите, прави компания на Манчестър Юнайтед
Снимка: Официален сайт на Левски

1443 0

Българският гранд Левски се намира в трудно положение както на футболния терен, така и извън него. Тежката финансова ситуация доведе до подмяна на почти целия отбор, а с това и резултатите на тима през новия сезон са далеч от стандартите на клуба.

Неслучайно "сините" попадат в класация на кипърската телевизия Sigma, където намират място европейски отбор с поне 10 титли в родината си (определящи се като грандове във вътрешните първенства), които обаче в момента се намират в тежка ситуация.

Към момента Левски заема 12-ата позиция в българската Първа лига с 11 точки от 11 мача, като само два отбора са с по-лоши показатели - Славия и Етър съответно с по 7 и 3 точки ("белите" са с мач по-малко). За първенство "сините" дори нямат победа вече 5 поредни двубоя, а тежката серия за отбора продължава с мачове срещу ЦСКА и Берое.

Компания на Левски в тази класация прави английският гранд Манчестър Юнайтед. Футболистите на Оле Гунар Солскяер са 14-и с 10 точки от 7 мача, което е далеч под нужното ниво за клуба, макар и тимът да е с мач по-малко от повечето останалите тимове във Висшата лига.

Другите тимове, които попадат в класацията, са Нант и Сент Етиен (съответно 14-о и 15-о място във френската Лига 1), Копенхаген (9-и от 12 тима в Дания), ИФК Гьотеборг (13-и в Швеция, на 4 точки от изпадане), Динамо Букурещ (предпоследен в Румъния), Хонвед (предпоследен в Унгария), АПОЕЛ (11-и в Кипър, след като загуби титлата през миналия сезон след 7-годишна доминация).

"Пропадането на Левски обаче е безпрецедентно за отбора. Без победа в пет поредни мача, 12-и в първенството, само на две места от дъното" - заключават от Sigma относно положението на "синия" клуб. Вероятно това е и една от причините Левски да вдига тавана на заплатите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички