Левски вдига тавана на заплатите, Стоянович получава картбланш за зимата


Левски вдига тавана на заплатите, Стоянович получава картбланш за зимата
Снимка: Официален сайт на Левски

1467 0

Футболният Левски ще вдигне тавана на заплатите, въпреки че все още се намира в затруднено финансово положение, информира "Тема спорт". Това обаче ще се случи, когато бъде постигнато официално споразумение с нов генерален спонсор, какъвто се очаква вече от дълго време.

Ръководните фигури на "Герена" неведнъж заявиха, че такъв ще има до края на октомври месец, но вече над две седмици след това - все още няма. Очакват се той да е чуждестранна строителна компания, като освен това се чака и българска букмейкърска къща, която също да помага финансово. Едва след това таванът на заплатите ще може да бъде увеличен.

Една от първите задачи на Наско Сираков, когато пое управлението в Левски, бе да свие максимално бюджета и разходите на клуба, което и предизвика напускането на редица футболисти. Парите, които се дават, намялаха над тройно в сравнение с времето, когато Васил Божков бе на мястото му.

За момента никой не взима над 10 хиляди лева. Изданието посочва, че през зимата новият наставник на "сините" Славиша Стоянович ще може да привлече двама футболисти, които да взимат заплата, която да е по-голяма. 

След като бъде уреден въпросът с генералния спонсор, от Левски ще трябва обаче първо да се разберат с бившия старши треньор на клуба - Петър Хубчев, който все още се води официално на тази позиция. Именно и това е причината Стоянович да бъде назначен като спортен директор. "Сините" ще трябва да постигнат споразумение с Хубчев и екипа му за прекратяване на договорите им.

Наскоро пък стана ясно, че Славиша Стоянович е отказал на два отбора, за да поеме Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички