Левски се доближава до това да приеме Септември за Купата на България


Левски се доближава до това да приеме Септември за Купата на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1906 0

Спортно-техническата комисия към БФС не входира желанието на втородивизионния Септември София да приеме Левски в мача от 1/4-финалите за Купата на България на "Арена Царско село".

Септемврийци имаха желание това да се случи на терена на "царете", но от БФС прецениха, че големият интерес към този мач не може да утвърди сигурността на зрителите и тимът от Втора лига ще трябва да търси нов вариант. Все повече и повече се спекулира, че "домакин" на този двубой може да бъде Левски, макар "сините" да се водят гости в елиминацията.

Ето съобощението от футболната ни централа:

"СТК не приема заявеният от ПФК „Септември“ Сф - стадион „Арена Царско село“ за провеждане на 1/4 финална среща за купата на България, между отборите на ПФК „Септември“ Сф и ПФК „Левски“ Сф. Срещата е с голяма важност и за двата отбора – директна елиминация в една среща.

Очакваният голям зрителски интерес, както и малкия капацитет за настаняване на зрители в спортното съоръжение би довело до нарушаване на обществения ред и предпоставки за поставяне в риск живота и здравето на зрители, служебни и длъжностни лица. В срок до една седмица от оповестяването на решението, ПФК „Септември“ София трябва да представи на СТК, подходящ стадион на който да се играе горепосочената среща", пише в сайта на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички