Левски само с 1 точка в последните 5 мача срещу Лудогорец, но с нея заплете интригата на върха в Първа лига


Левски само с 1 точка в последните 5 мача срещу Лудогорец, но с нея заплете интригата на върха в Първа лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1024 0

Левски и Лудогорец е най-чаканият сблъсък за 21-ия кръг на Първа лига. Макар и с различи амбиции в класирането, двата тима винаги приковават вниманието на футболна общественост у нас. Срещата е от 17:45 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Лудогорец е на второ място в класирането, като в момента е 4 точки зад първия ЦСКА. При победа днес разликата отново ще стане 1 точка, каквато е и целта на разградчани. "Сините" от друга страна са на осмо място с 31 точки и са в серия от 10 двубоя без победа. Последната такава бе през октомври месец срещу Ботев Пловдив.

Какво показват последните 5 мача между Левски и Лудогорец?

Двата отбора изиграха не малко срещи в последните години, като няколко пъти се срещаха и за Купата на България. Включително и през този сезон, когато "орлите" отстраниха "сините". Сега обаче ще се съсредоточим върху двубоите в Първа лига. В последните 5 срещи помежду си Лудогорец има категорично предимство, като е записал 4 победи и само едно равенство. Любопитното да се отбележи, че равенството е именно от този сезон, когато битката на върха е изключително заплетена между Лудогорец и ЦСКА.

Левски взе точка в Разград в началото на декември, като срещата завърши 0:0 и отдалечи "орлите" от първото място. В предните 4 срещи разградчани имат победи с 0:1, 2:4, 0:3 в София и 2:1 в Разград. Днес предстои да разберем дали отборът на Станимир Стоилов ще "спъне" за втори път през тази кампания Лудогорец и да им отнеме още точки в битката за титлата.

Ще има ли важни отсъстващи за двата отбора?

В Лудогорец са аут контузените Рик Джонатан и Алмейда, а под въпрос е Фон Витри. Той напусна в началото на първата част срещу Андерлехт и не е ясно какво е състоянието му.

Трайно контузен в състава на Стоилов е Билал Бари, който започна бегови упражнения, но все още е далеч от игра. Жереми Петрис е пред завръщане, след като пропусна последните двубои на "сините", а единственият, който е под въпрос е Асен Митков. Новото попълнение Ел Джемили е картотекиран и ще може да вземе участие в двубоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички